Kalenteri

 

Henriksson keskusteli pelastushelikopterista ministeri Saarikon kanssa

08.10.2018 klo 11:19
RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson tapasi ministeri Saarikon keskustellakseen Pohjanmaan lääkärihelikopterista.

Sosiaali- ja terveysministeriön työryhmä ehdotti elokuussa, että helikopterin tukikohta sijoitettaisiin Seinäjoelle.

 

- On hyvä, että vanhaan Vaasan lääniin ehdotetaan lääkärihelikopteria, mutta itse selvityksessä on kuitenkin puutteita. Siinä on keskitytty mantereella tapahtuvaan pelastustoimintaan, eikä otettu huomioon sitä tosiasiaa, että meren läheisyys vaikuttaa onnettomuusriskiin Pohjanmaalla. Rannikolla on sekä erityisiä tarpeita että merkittävää teollisuutta. Muun muassa siksi olisi luonnollista sijoittaa lääkärihelikopteri Vaasaan, Henriksson sanoo.

 

- Siksi olen tehnyt esityksen ministeri Saarikolle siitä, että työryhmän raporttia täydennettäisiin tältä osin ja että esitettäisiin vaihtoehtoja, joilla saataisiin toimiva meripelastusjärjestelmä. Yhtenä mahdollisuutena voisi toimia yhdistelmähelikopteri, jota voitaisiin käyttää sekä ensihoidossa että meripelastuksessa. Meillä oli oikein hyvä ja rakentava keskustelu ministerin kanssa.

 

- Pohjimmiltaan on kyse potilasturvallisuudesta ja ihmiselämästä. Ensihoidon saatavuus pitää turvata kaikille, riippumatta asuinpaikasta, Henriksson sanoo.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP