Kalenteri

 

Miten käy saamelaiskäräjälain?

08.10.2018 klo 11:20
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson on pettynyt, että saamelaiskäräjälakia ei uudisteta tämän Keskustan ja Kokoomuksen hallituskauden aikana.

- Miten tässä kävi näin? Tekikö hallitus kaikkensa löytääkseen ratkaisun, jonka kaikki olisivat voineet hyväksyä? Mitä hallitus aikoo tehdä nyt, kun Saamelaiskäräjät ei hyväksynyt esitystä, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson kysyy.

 

Saamelaiskäräjät hylkäsi äskettäin esityksen uudeksi saamelaiskäräjälaiksi. Esityksen ei katsota vastaavan Saamelaiskäräjien esittämiä tarpeita ja vaatimuksia. Saamelaiskäräjien enemmistö oli sitä mieltä, että hallituksen ja saamelaiskäräjien edustajien neuvottelut eivät tapahtuneet saamelaiskäräjälain edellyttämällä tavalla. Tämä on johtanut siihen, että laki sisältää muutoksia, joita ei voida hyväksyä.

 

- Norjan Saamelaiskäräjät nauttii päättäjien luottamusta. Toivon, että Saamelaiskäräjät Suomessakin voisivat tuntea, että Suomi tukee ja kunnioittaa maamme ainoaa alkuperäiskansaa. Siihen tarvitaan rakentavaa yhteistyötä, hallituksen aitoa vuoropuhelua Saamelaiskäräjien kanssa ja oikeaa halua hallituksen puolelta ymmärtää saamelaisten asemaa. Maamme hallituksen on tehtävä kaikkensa luottamuksen uudelleen luomiseksi.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP