Kalenteri

 

Enemmän työpaikkoja ja enemmän rahaa käteen

15.11.2018 klo 17:18
RKP:n vaihtoehtobudjetin työllistävä vaikutus vuodelle 2019 on 3000 enemmän työpaikkoja hallituksen budjettiesitykseen verrattuna.

Tämä on yksi tärkeimmistä johtopäätöksistä eduskunnan tietopalvelun vaikutusarvioinnissa.

- Meidän malli lisää työpaikkoja ja jättää enemmän rahaa käteen, puolueenjohtaja Anna-Maja Henriksson painottaa kun hän tänään iltapäivällä esittää vaihtoehtobudjettia eduskunnan istunnossa.

- Tulokset ovat erittäin hyviä RKP:lle. Meidän vaihtoehtobudjetti luo parempaa tulokehitystä kaikissa tuloryhmissä ja sillä on myös työllistävä vaikutus. Tämä osoittaa sen, että meidän suunta on oikea.

Tänä vuonna tietopalvelun ekonomistit kävivät ensimmäistä kertaa läpi ja analysoivat jokaista vaihtoehtobudjettia. Vaihtoehtobudjettien vaikutukset verrattiin hallituksen budjettiesitykseen.

Koknaisvaltainen perhepoliittinen uudistus on yksi suurimmista panostuksista RKP:n vaihtoehtobudjetissa. Keskeinen osa siitä on, että tulosidonnainen vanhempainvapaa jatketaan 18 kuukautta tasa arvoisesti 6+6+6-mallin mukaisesti.

Suuria panostuksia varhaiskasvatukseen, kouluun ja koulutukseen ovat RKP:n resepti tulevaisuuden yhteiskuntahaasteisiin. RKP on tasapainoilut vaihtoehto budjettinsa ilman että alijäämä valtiontaloudessa korotettiin.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP