Kalenteri

 

Suomen tulisi luopua fossiilisista polttoaineista 2030-luvulla

10.01.2019 klo 10:54
- Muutos energiantuotannossamme on ratkaisevan tärkeää ilmastonmuutoksen torjumiseksi. RKP:n mielestä Suomen tulisi 2030-luvulla luopua fossiilisista polttoaineista energiantuotannossaan.

Samanaikaisesti tulisi pyrkiä vaikuttamaan, että EU seuraisi perässä. Jotta onnistuisimme tässä, innovaatio ja tutkimus, älykkäät ratkaisut ja energiatehokkuus ovat ratkaisevassa roolissa, samanaikaisesti kun siirrymme uusiutuviin energiamuotoihin, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Useimmat eduskuntapuolueet pääsivät äskettäin sopuun yhteisistä ilmastopoliittisista suuntaviivoista Suomelle. Lämpötilan nousun rajoittaminen 1,5 asteeseen on yleinen tavoite.

- On koko ihmiskunnan edun mukaista hillitä lämpötilan nousu enintään 1,5 asteeseen jotta voidaan välttyä tuhoisilta seurauksilta, sekä luonnolle että ihmiselle. Tarvitaan poliittista tahtoa, joka ulottuu maiden ja maanosien yli. Maailmanlaajuiset ongelmat tarvitsevat maailmanlaajuisia ratkaisuja. On tärkeää, että Suomi, Pohjoismaat ja EU ovat mukana ajamassa kehitystä oikeaan suuntaan.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP