Henriksson: RKP haluaa vahvistaa tulevaisuudenuskoa ja nähdä lisää työllisyysehdotuksia!

22.08.2020 klo 10:48
Koronapandemia on jättänyt ja jättää edelleen jälkiä Suomen talouteen. Tästä huolimatta Suomen on tehtävä kaikkensa voittaakseen epidemia.

RKP:n puoluevaltuustossa Helsingissä pitämässään puheessa RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson painotti, että korkeamman työllisyyden tarve on nyt korkeampi kuin koskaan.

– Meidän ei tulisi joutua tinkimään sukupolvien ajan rakentamastamme hyvinvointivaltiosta, vaikka talous nyt on tiukoilla. Mutta hyvinvoinnin turvaamiseksi tarvitsemme voimakkaita panostuksia työllisyyteen, Henriksson sanoi.

– Koronakriisiä edeltävät haasteet eivät ole hävinneet minnekään. Tarve uudistuksille on vähintään yhtä suuri nyt kuin se oli aikaisemmin. Meidän on korotettava työllisyysrimaa. RKP työskentelee määrätietoisesti vähintään 75 %:n ja pidemmällä aikavälillä muiden Pohjoismaiden tavoin lähemmäs 80 %:n työllisyyden saavuttamiseksi.

Hallituksen budjettineuvottelut käydään syyskuun puolivälissä.

– Näistä neuvotteluista ei tule helppoja. Emme tiedä miltä tilanne maailmalla näyttää vuoden päästä. Se, mihin voimme vaikuttaa, on mitä me Suomessa teemme ja miten me tuemme yrityksiämme kriisin läpi. Nyt on kyse samanaikaisesti työpaikkojen turvaamisesta ja uusien työpaikkojen luomisen mahdollistamisesta. Emme saa myöskään toistaa niitä virheitä, joita 90-luvun laman aikana tehtiin. Näinä aikoina on erityisen tärkeää panostaa lapsiin ja nuoriin, heidän koulutukseensa ja tukipalveluihin, Henriksson sanoi.

Henriksson painotti myös vakauden ja ennustettavuuden tärkeyttä epävarmoina aikoina.

– Nyt ei ole aika sooloilulle tai helppojen pisteiden poimimiselle. Kaikkien hallituspuolueiden on nyt syytä pelata yhtenä joukkueena maamme parhaaksi. Nyt tulee suhtautua avoimesti kaikkiin niihin esityksiin, jotka voivat parantaa työllisyyttä ja hyvinvointiamme. Pöydällä ei ole liikaa ideoita. Siksi RKP:n eduskuntaryhmä julkisiti tällä viikolla oman 15 kohdan työllisyysesityksensä, Henriksson sanoi.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP