Henriksson: Hallitus jatkaa väylämaksujen puolittamista

05.10.2020 klo 17:17
Hallitus esittää vuoden 2021 talousarviossa muun muassa väylämaksujen puolittamisen jatkoa teollisuuden kilpailukyvyn vahvistamiseksi.

– Tämä on erittäin tärkeä päätös, joka auttaa Suomen vientiriippuvaista taloutta. Meidän on muistettava, että Suomesta on pitkä matka Keski-Euroopan ja maailman markkinoille ja nykyisen kaltaisessa kriisissä meidän on voitava luoda vientiteollisuudelle edellytyksiä. Jotta yritykset voivat säilyttää mahdollisimman paljon toiminnastaan on meidän nyt ennakkoluulottomasti katsottava kaikkia ehdotuksia, jotka parantavat niiden tilannetta, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

– RKP:n eduskuntaryhmä esitteli jo elokuussa useita toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi. Niiden joukossa oli monia toimenpiteitä, jotka parantavat yritysten toimintaedellytyksiä. 

Väylämaksujen puolittaminen tukee Suomen viennille elintärkeitä merikuljetuksia. Alhaisemmat kuljetuskustannukset luovat elvytystä koko elinkeinoelämälle. 

– Tällä päätöksellä haluamme edesauttaa yritysten vakaan, kannustavan ja ennakoitavan toimintaympäristön varmistamisessa. Se on erityisen tärkeää näinä aikoina. Suomessa on oltava yrityksille kilpailukykyinen ympäristö, Henriksson sanoo.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP