Henriksson: Joululahjarahat mahdollistavat tärkeitä panostuksia Pohjanmaalla

11.12.2020 klo 12:13
Eduskunnan talousvaliokunta esitteli tänään listan eduskunnan niin sanotuista joululahjarahoista. Listalla on muun muassa tervetullut puolen miljoonan euron määräraha Kruunupyyn lentokenttätien kevyen liikenteen väylälle.
- Olen erityisen iloinen, että Ruotsalainen eduskuntaryhmä on onnistunut turvaamaan tämän tärkeän hankkeen määrärahat. Hanke turvaa alueen lasten koulutien, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

- Vihdoinkin saimme tämän Kruunupyylle ja liikenneturvallisuudelle tärkeän kysymyksen etenemään. Määrätietoinen työ tuottaa tuloksia ja RKP:n eduskuntaryhmällä on ollut tässä ratkaiseva merkitys. Tie kulkee suoraan kylän keskustan läpi ja joissain kohdissa talojen ja tien välissä on alle metri tilaa eli tie on vaarallinen niin lapsille kuin aikuisillekin. Erityisesti sen jälkeen, kun Påraksen koulu sulki ovensa, on tarve turvalliselle koulutielle Centralskolaniin kasvanut entisestään, Henriksson sanoo. 

- Tämän hankkeen eteen on alueella tehty töitä aikaisesta 1960-luvusta lähtien, ja suunnitelmat ovat olleet valmiina jo pitkään. Olen itse tehnyt eduskunnassa useita budjettialoitteita aiheesta. Kruunupyyn lentokenttä palvelee sekä Pietarsaaren että Kokkolan seutua, siksi on myös tärkeää koko seudulle, että lentokentän aluetta ja lentokenttätietä kehitetään. 

Lentokenttätien lisäksi Henriksson iloitsee myös muun muassa sotakorvauslaiva Vegalle myönnetyistä 70 000 eurosta, Viexpolle ja Suomalais-Ruotsalaiselle kauppakamarille myönnetyistä 150 000 eurosta, sekä Vaasan satamatien saamasta puolen miljoonaan euron määrärahasta. Kaikki nämä ovat hankkeita, joiden eteen Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tehnyt töitä.

- Sotakorvauslaiva Vega on tärkeä osa suomalaista laivanrakennushistoriaa ja sen museotoiminta esittelee, millaisella taidolla Suomessa aikoinaan rakennettiin laivoja, Henriksson sanoo.
Bloggen
Eduskunta SFP RKP