Henriksson: Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä joka päivä

25.11.2021 klo 11:43
Tänään on kansainvälinen naisiin kohdistuvan väkivallan vastainen päivä. Naisiin kohdistuvan väkivallan vastaista työtä tulee kuitenkin tehdä vuoden jokaisena päivänä. Hallituksella on käynnissä useita hankkeita, joilla parannetaan rikoksen uhrin asemaa, puututaan väkivaltaan ja lisätään tasa-arvoa.

– Priorisoin hyvin korkealle työtä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan. Jokainen pahoinpitely, jokainen väkivallanteko on yksi liikaa. Tähän on puututtava äärimmäisen määrätietoisesti. Väkivallalle on saatava loppu ja uhrien on saatava apua, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo. 

– Seksuaalirikoslainsäädännön kokonaisuudistus on yksi laajimmista hankkeista minulle oikeusministerinä. Tulemme myös parantamaan ja vahvistamaan lainsäädäntöä lähestymiskieltoon liittyen uhrien suojelun parantamiseksi. Eduskunta käsittelee myös tällä hetkellä lakiesitystä, joka mahdollistaisi avioliiton kumoamisen. 

– Olen myös erittäin iloinen siitä, että kansallinen naisiin kohdistuvan väkivallan raportoija aloittaa työnsä vuodenvaihteessa. 

Esimerkkejä hallituksen toimenpiteistä: 

Seksuaalirikoslainsäädännön uudistus 

Naisiin kohdistuvan väkivallan raportoija 

Lähestymiskieltoa vahvistetaan  

Pakotetun avioliiton kumoaminen mahdollistetaan

32 toimenpidettä naisiin kohdistuvaa väkivaltaa vastaan

Bloggen
Eduskunta SFP RKP