Henriksson: Eduskunnan joululahjarahat mahdollistavat tärkeitä panostuksia Pohjanmaalla

10.12.2021 klo 10:40
Eduskunnan talousvaliokunta on tänään esitellyt listansa niistä projekteista, joihin myönnetään niin kutsutut joululahjarahat. Listalla on monta Pohjanmaalle tärkeää projektia. Muun muassa valtatien 8 ja valtatien 19 väliselle risteykselle Alajepualla myönnetään 150 000 euron suunnittelumääräraha.
- Olen erittäin iloinen siitä, että Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tänäkin vuonna onnistunut turvaamaan määrärahat Pohjanmaalle tärkeille hankkeille. Alajepuan risteys on kauan ollut parannuksen tarpeessa. Risteyksen parannus on erittäin tärkeää sekä seudun elinkeinoelämälle että alueen liikenneturvallisuudelle. Olemme jo pitkään tehneet työtä tämän parannuksen eteen. On hienoa, että tämä työ voi nyt alkaa, sanoo RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson.

Alajepuan risteyksen lisäksi myönnetään Pietarsaaren Sotakorvauslaiva Vegalle 70 000 euroa ja Viexpolle 150 000 euroa.

- Sotakorvauslaiva Vega on tärkeä osa suomalaista laivanrakennushistoriaa ja sen museotoiminta esittelee, millaisella tarkkuudella ja taidolla Suomessa aikoinaan rakennettiin laivoja, sanoo Henriksson.

Joululahjarahoja myönnetään myös Närpiön Blaxnäsintien parannukselle, Maalahden kävely- ja pyöräilyteiden suunnittelulle, Kristiinankaupungin Peruksentien parannukselle sekä Vöyrin ja Mustasaaren Vassorintien parannukselle. Kaikki nämä ovat hankkeita, joiden eteen Ruotsalainen eduskuntaryhmä on tehnyt töitä.

- Toimiva infrastruktuuri on A ja O elävälle maaseudulle. Hyväkuntoiset tiet ovat tärkeitä seudun asukkaille ja elinkeinoelämälle, sanoo Henriksson. 

 
Bloggen
Eduskunta SFP RKP