Henriksson: Lapsemme ja nuoremme ansaitsevat parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten

20.05.2022 klo 13:28
Hallitus on tänään päättänyt esityksestä toiseksi lisätalousarvioksi vuodelle 2022 muun muassa Venäjän Ukrainaa vastaan käymän hyökkäyssodan aiheuttamien välittömien tarpeiden kattamiseksi.
Suomen Ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtajalle, oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonille on ollut tärkeää lieventää pandemian kielteisiä seurauksia lapsille ja nuorille.

-Viime vuosina olen ollut erityisen huolissani siitä, miten pandemia on vaikuttanut lasten ja nuorten hyvinvointiin. Meillä ei ole vielä lopullista vastausta, mutta päättäjinä velvollisuutemme on antaa lapsillemme ja nuorillemme parhaat mahdolliset edellytykset tulevaisuutta varten. Siksi me olemme hallituksessa tänään päättäneet suunnata lapsille ja nuorille suurehkon tukipaketin koronapandemian kielteisten vaikutusten vähentämiseksi, Henriksson sanoo.

Rahoitus suunnataan esikouluille, peruskouluille, ammattikouluille ja lukioille oppimisen tukemiseksi ja pandemian aiheuttamien oppimispuutteiden korjaamiseksi. Lisärahoitusta myönnetään myös kouluissa tehtävään nuorisotyöhön, liikuntahankkeisiin sekä lasten ja nuorten mielenterveyspalvelujen saatavuuden tukemiseksi.

Toisessa lisätalousarviossa hallitus osoitti myös tukipaketin julkiselle liikenteelle, lisävaroja pk-yritysten tietosuojaseteleitä varten sekä oikeudellisten palvelujen turvaamiseen. 

Lisätalousarvioesitykseen sisältyvät myös investoinnit, joista hallitus on kehysriiheessä päättänyt ja jotka liittyvät Venäjän Ukrainan hyökkäykseen. 

Tähän sisältyvät investoinnit puolustukseen, kyberturvallisuuteen, rajaturvallisuuteen, toimitusvalmiuteen ja lisääntyneistä pakolaisvirroista johtuviin menoihin. 

Hallitus myöntää myös saamelaiskäräjille lisäavustusta sen resurssien vahvistamiseksi.

 
Bloggen
Eduskunta SFP RKP