Sanottu & kirjoitettu

Lehdistötiedote, Henriksson: Kova työ valtatie 8:n puolesta palkittiin

- Iloitsen suuresti, että valtatie 8:n haastava tilanne vihdoin otetaan vakavasti. Moni meistä on jossain vaiheessa matkustanut valtatie 8:lla ja tuntenut epävarmuutta epäluotettavan pinnan tai riittämättömän näkyvyyden takia. Valtatie 8 on Pohjanmaan elinhermo, niin ihmisille kuin elinkeinoelämälle, sanoo RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson.Lue lisää »
16.02.2018 klo 15:29

Lehdistötiedote: Henriksson hallituksen EU-politiikasta: Käsittämätöntä sanoa ei Suomen lisäpaikalle parlamentissa

On käsittämätöntä, että hallitus on päättänyt sanoa ei Suomen lisäpaikalle EU-parlamentissa Brexitin seurauksena. Näin toteaa RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.Lue lisää »
14.02.2018 klo 16:18

Lehdistötiedote, Henriksson: Suomi ei voi sulkea korviansa UNHCR:lle

YK:n pakolaisjärjestö UNHCR on huolestunut siitä, että Suomi palauttaa turvapaikanhakijoita kotimaihinsa – vaikka he ovat suojelun tarpeessa. Suomen mielestä nämä ihmiset voivat muuttaa jonnekin muualle oman maansa rajojen sisälle, joten sen takia heille ei tarvitse myöntää turvapaikkaa Suomesta.Lue lisää »
13.02.2018 klo 14:28

Lehdistötiedote, Henriksson perhevapaakiistasta: Lapset ja perheet ansaitsevat parempaa

- On erittäin surullista , että hallitus ei ole pääsemässä sopuun perhevapaiden uudistamisesta. Lapset ja perheet ansaitsevat parempaa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson. Lue lisää »
10.02.2018 klo 09:55

Lehdistötiedote, Henriksson: Nyt on aika ratifioida ILO-169 ja tunnusta saamelaisten oikeus omaan kulttuuriin sekä kieleen!

Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson onnittelee saamelaisia heidän kansallispäivänään. On kulunut 101 vuotta siitä kun 6. helmikuuta 1917 pidettiin ensimmäinen saamelaiskokous.Lue lisää »
06.02.2018 klo 09:41

Kolumni, Keskipohjanmaa: Toimivat liikenneyhteydet ovat välttämättömiä

Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa ovat maamme yrittäjähenkisimpiä alueita ja työllisyysasteemme on korkeampi kuin missään muualla, jos Ahvenanmaata ei lasketa. Olemme aina olleet uteliaita katsomaan muualle, ja meillä on pitkät perinteet viennistä ulkomaille, joka jatkuu edelleen. Samalla on hyvä muistaa, että toimivat liikenneyhteydet ja infrastruktuuri ovat kaiken A ja O vientivetoiselle elinkeinoelämällemme. Teiden, rautateiden, satamien ja lentokenttien on oltava kunnossa ja toimittava. Lue lisää »
03.02.2018 klo 15:12

Kolumni, Pohjalainen: Nyt riittää – maantiet on laitettava kuntoon

Valtatie 8 on yksi maamme tärkeimmistä teistä. Samalla se on ajoittain todella huonossa kunnossa. Ei ole oikein, että tiettyjen teiden kunnossapitoa laiminlyödään enemmän kuin muiden. Tätä ei voi hyväksyä. Lue lisää »
29.01.2018 klo 11:18

Lehdistötiedote: Henriksson hallituksen uusimmasta kiistasta: Annetaanko Sinisten estää perhevapaiden uudistus?

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan on surullista, ettei hallitus ehkä ole saamassa kasaan edes hyvin rajattua perhevapaiden uudistusta. Helsingin Sanomien (18.1) tietojen mukaan hallituksen perhevapaauudistus on jumissa ja sen valmistelu on pahasti kesken. HS:n mukaan Sinisillä ei ole suuria haluja viedä perhevapaauudistusta eteenpäin ja ovat nimenneet sen ”Sannin kotkotukseksi.” Lue lisää »
19.01.2018 klo 10:00

MTV nettikolumni: Herääkö hallitus vihdoinkin – keskeytetäänkö sairaaloiden alasajo?

Hallituksen sote-uudistuksen kohtalo on edelleen epävarma, eikä sen lopullisesta sisällöstä vieläkään ole tarkkaa tietoa. Samalla keskustavetoinen hallitus kurittaa maamme pienempiä sairaaloita. Lue lisää »
12.01.2018 klo 11:24

Lehdistötiedote: Henriksson: Hallituksen kinastelu työttömien aktiivimallista saa farssimaisia piirteitä

Hallitus ajoi ennen joulua läpi ison työttömyysturvan uudistuksen, eli niin sanotun aktiivimallin.Lue lisää »
05.01.2018 klo 12:40