Sanottu & kirjoitettu

Ihmiskauppa ja hyväksikäyttöä pitää estää

Näin joulun aikaan pysähdymme usein miettimään, kuinka hyvin asiamme oikeastaan ovatkaan. Iloitsemme läheisistämme ja olemme kiitollisia, jos meillä on työ, johon mennä ja terveyskin jotenkuten kohdallaan. Saatamme tehdä lahjoituksen järjestölle auttaaksemme niitä, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin.Lue lisää »
29.12.2012 klo 11:06

Ihmiskauppa on vakava rikos

Näin joulun aikaan meillä on usein tilaisuus pysähtyä hetkeksi miettimään, mikä meille elämässä on todella tärkeää. Iloitsemme läheisistämme ja olemme kiitollisia, jos meillä on työ, johon mennä ja terveyskin kohdallaan. Saatamme tehdä lahjoituksen järjestölle auttaaksemme niitä, joilla asiat eivät ole yhtä hyvin. Ajattelemme yksinäisiä ihmisiä tai köyhiä ja hädänalaisia ihmisiä lähellä ja kaukana.Lue lisää »
29.12.2012 klo 10:40

Puhe - Seksuaalisen väkivallan uhrin kohtaaminen seminaari 22.11.2012

Tämän seminaarin nimi on omiaan herättämään hämmennystä, ja se on varmasti ollut tarkoituskin: Uskotko sinä että tämä on raiskaus? Aiheeseen liittyvä fiktiivinen kertomus kuvastaa raiskatun tuntemuksia, ajatuksia, olotiloja ja itseä syyllistävää pohdintaa tapahtuneesta. Mitä oikein tapahtui?Lue lisää »
22.11.2012 klo 11:13

Puhe - Demokratiapalkinnon jakotilaisuus 13.11.2012

Toivotan teidät lämpimästi tervetulleiksi oikeusministeriön vuotuisen Demokratiapalkinnon jakotilaisuuteen, joka tällä kertaa pidetään täällä valtioneuvoston kauniissa juhlasalissa. Demokratiapalkinto on positiivinen tapa tehdä suomalaista demokratiaa ja kansalaisyhteiskuntaa näkyväksi sekä nostaa esille niiden parissa toimivia tahoja ja syntyviä innovaatioita. Demokratiapalkinto jaetaan nyt toista kertaa.Lue lisää »
13.11.2012 klo 11:16

Suomi ei saa olla houkutteleva maa ihmiskauppaajille ja parittajille

Keskustelu seksin oston kieltämisestä käy jälleen kiivaana. Itse olen nostanut asian esille, koska oikeusministerinä minulla on velvollisuus toimia jos näen, että voimassa oleva lainsäädäntö ei toimi. Seksin oston kieltämistä pohdittiin viimeksi laajemmin seitsemän vuotta sitten. Lue lisää »
11.11.2012 klo 11:19

Puhe - seksin osto rikoksena ja ilmiönä-seminaari Eduskunnasssa 7.11.2012

Olemme tänään kokoontuneet kuulemaan useiden asiantuntijoiden näkemyksiä ja vaihtamaan mielipiteitä aiheesta, joka on puhuttanut meitä jo pitkään ja joka herättää voimakkaitakin tunteita ja mielipiteitä. Seksin oston kriminalisoiminen on viimeisen kymmenen vuoden aikana useasti ollut kriminalipoliittisen keskustelun polttopisteessä. Tämä ei kuitenkaan koske pelkästään Suomea, vaan esimerkiksi myös muita Pohjoismaita.Lue lisää »
07.11.2012 klo 11:21

Puhe - Rikosseuraamusalan neuvottelukunnan seminaari 18.10.2012

Nykyisen hallituksen keskeinen sosiaali- ja terveyspalvelujen tavoite on väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Hallitus on käynnistänyt laaja-alaisen, köyhyyttä, eriarvoisuutta ja syrjäytymistä vähentävän toimenpideohjelman.Lue lisää »
18.10.2012 klo 11:27

Perustuslailliset oikeudet otettava huomioon poliisihallinnon uudistuksessa

Hallitus toteuttaa tällä hetkellä kollegani, sisäasiainministeri Päivi Räsäsen johdolla huomattavan laajaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää poliisihallinnon uudistusta. Niin sanotulla PORA-III hankkeella tavoitellaan huomattavia, jopa 30 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä valtion menoihin muun muassa keventämällä poliisin hallintoa ja vähentämällä toimitilakustannuksia.Lue lisää »
07.10.2012 klo 15:29

Hallitus panostaa sisäiseen turvallisuuteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn

Viime viikolla hallitus hyväksyi uuden valtakunnallisen sisäisen turvallisuuden ohjelman, joka Hyvinkään traagisten tapahtumien jälkeen tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Sisäisen turvallisuuden ohjelmalla pyritään erityisesti vaikuttamaan nuorten turvallisuuden parantamiseen, vakavan väkivallan vähentämiseen ja rikosuhrien aseman parantamiseen.Lue lisää »
17.06.2012 klo 12:35

Suomi sai historiansa ensimmäisen ihmisoikeustoimintaohjelman

Perus- ja ihmisoikeudet eivät saa olla ainoastaan sanoja joita toistetaan puheissa ja kansainvälisissä sopimuksissa. Tämä oli lähtökohtana kun hallitus ryhtyi valmistelemaan Suomen ensimmäistä ihmisoikeustoimintaohjelmaa vuosille 2012-2013.Lue lisää »
25.03.2012 klo 12:46