Sanottu & kirjoitettu

Transparency Suomi ry:n 10 v. juhlaseminaari

Olen hyvin iloinen voidessani tuoda oikeusministeriön tervehdyksen tähän Transparency Suomi ry:n 10-vuotisjuhlaseminaariin. Transparency Suomen kanssa tehty yhteistyö oikeusministeriön kanssa on ollut aktiivista ja rakentavaa ja se tulee jatkumaan. Lue lisää »
18.11.2013 klo 12:20

Lapsen etu aina etusijalla

Lasten huoltoriitojen asiantuntija-avusteinen sovittelu on ollut kokeilukäytössä muutaman vuoden ajan. Uusi sovittelumalli, jossa tuomarin apuna toimii psykologi tai sosiaalityöntekijä on tarkoitus saattaa valtakunnalliseksi ensi vuoden aikana. Oikeusministeriössä asiaa valmistellaan parhaillaan ja hallituksen esitys annetaan eduskunnalle nyt syysistuntokaudella. Lue lisää »
12.10.2013 klo 11:07

Ihmiskaupan ja parituksen uhrit ansaitsevat suojaa

Tällä viikolla lehtiotsikot ja TV-lähetykset ovat olleet täynnä uutisia seksinostosta ja sen kieltämisestä. Joku saattaa kysyä, miksi tämä teema nousi esille näin voimakkaasti ja juuri nyt? Syy siihen on kuitenkin aivan looginen. Keskiviikkona Helsingin Yliopiston tutkijat Johanna Niemi ja Jussi Aaltonen luovuttivat oikeusministeriölle laatimansa selvityksen seksikaupan kohteiden hyväksikäytöstä ja arvion vuodesta 2006 voimassa olleesta rajoitetun seksin ostokiellon toimivuudesta. Lue lisää »
11.09.2013 klo 10:27

Lapsen äänen pitää kuulua!

Vastaanotin tällä viikolla valtioneuvoston asettaman, Onnettomuustutkintakeskuksen yhteydessä toimineen tutkintaryhmän raportin kahdeksanvuotiaan Eerika-tytön traagisesta kuolemasta. Tapaus järkytti meitä kaikkia ja osoitti vakavia puutteita viranomaisten yhteistoiminnassa. Lue lisää »
16.06.2013 klo 09:59

Tutustuminen Kiinaan avartaa

Terveisiä Shanghaista, jossa juuri olen päättämässä viikon pituisen virallisen vierailun Kiinaan. Alkuviikosta delegaatiomme kävi Pekingissä. Siellä yhdessä kollegani, Kiinan oikeusministerin Wy Aiyingin kanssa allekirjoitimme uuden nelivuotisen yhteistyösopimuksen oikeusministeriöidemme välillä. Lue lisää »
26.05.2013 klo 09:21

Oikeusministeri Henriksson: Yhteistyöllä tuetaan Kiinan oikeusvaltioajattelun kehitystä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tavannut tänään 21.5. Pekingissä Kiinan oikeusministerin Wu Aiyingin. Ministerit allekirjoittivat Suomen ja Kiinan välisen oikeusalan yhteistyöohjelman vuosille 2013 – 2016.Lue lisää »
21.05.2013 klo 12:57

Oikeudellista yhteistyötä Kiinan kanssa

Matkustan tänään toisen kerran elämässäni Kiinaan. Kyseessä on virallinen vierailu, jonka päätarkoituksena on allekirjoittaa uusi Suomen ja Kiinan välinen oikeusalan yhteistyöohjelma. Odotukseni matkan osalta ovat korkeat ja olen melko varma siitä, että viikon päästä kotimatkalla tulen olemaan monta kokemusta rikkaampi, sekä kulttuurin että oikeudenhoidon alalla.Lue lisää »
19.05.2013 klo 08:57

Oikeusministeri Henriksson Kiinaan: Rikosoikeudellinen yhteistyö painopisteenä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee Pekingissä, Nanjingissa ja Shanghaissa 20. – 26.5.2013. Hän tapaa vierailullaan muun muassa Kiinan oikeusministerin Wu Aiyingin, jonka kanssa hän allekirjoittaa uuden Suomen ja Kiinan välisen oikeusalan yhteistyöohjelman. Lue lisää »
17.05.2013 klo 12:56

Oikeusapupalvelut turvattava koko maassa

Yhteiskunnan monimutkaistuessa ihmiset törmäävät yhä useammin oikeudellisiin kysymyksiin, joihin he tarvitsevat asiantuntevaa apua. Kansalaisten oikeusturvan ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että jokainen ihminen varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta voi tärkeässä asiassa saada itselleen oikeudellisen avustajan.Lue lisää »
21.04.2013 klo 15:22

Naisiin kohdistuva väkivalta on maamme suurin turvallisuusongelma

Suomi on usein kärkisijoilla kansainvälisissä hyvinvointia koskevissa vertailuissa, jotka koskevat esimerkiksi koulutusta ja terveyttä. Yhdessä asiassa olemme kuitenkin huomattavasti muita Pohjoismaita ja länsieurooppalaisia valtioita jäljessä ja se on naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen.Lue lisää »
07.04.2013 klo 16:22