Sanottu & kirjoitettu

Ei rajoituksia demokratiaan

Vihreät ehdottivat viime viikolla kansan valitsemien luottamushenkilöiden kausien rajoittamista. Tämä tarkoittaisi, että henkilö voisi tulla valituksi eduskuntaan, kunnanvaltuustoihin tai Eurooppa-parlamenttiin vain kolme kautta peräkkäin. Sen jälkeen hänen pitäisi pitää ainakin yhden kauden tauko.Lue lisää »
02.12.2012 klo 11:11

Äänestysaktiivisuus huolestuttaa kuntavaaleissa

Viime sunnuntaina valitsimme kuntapäättäjiä Suomessa. Kuntavaalit ovat erittäin tärkeät ja kunnanvaltuutetut ovat lähellä ihmisiä, ja niin heidän pitääkin olla. Kunnissa nimittäin päätetään arkipäiväisistä asioista, kuten päivähoidosta, kouluista, terveydenhuollosta, vanhuspalvelusta ja katujen huollosta. Jokainen meistä tarvitsee juuri näitä palveluja.Lue lisää »
03.11.2012 klo 11:25

Puhe - Rikosseuraamusalan neuvottelukunnan seminaari 18.10.2012

Nykyisen hallituksen keskeinen sosiaali- ja terveyspalvelujen tavoite on väestön terveyden ja hyvinvoinnin edistäminen. Hallitus on käynnistänyt laaja-alaisen, köyhyyttä, eriarvoisuutta ja syrjäytymistä vähentävän toimenpideohjelman.Lue lisää »
18.10.2012 klo 11:27

Perustuslailliset oikeudet otettava huomioon poliisihallinnon uudistuksessa

Hallitus toteuttaa tällä hetkellä kollegani, sisäasiainministeri Päivi Räsäsen johdolla huomattavan laajaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää poliisihallinnon uudistusta. Niin sanotulla PORA-III hankkeella tavoitellaan huomattavia, jopa 30 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä valtion menoihin muun muassa keventämällä poliisin hallintoa ja vähentämällä toimitilakustannuksia.Lue lisää »
07.10.2012 klo 15:29

Kuntauudistus puhutti Vaasassa

Torstaina kuntauudistuksen maakunnittainen aluekierros saapui Vaasaan ja ydinkeskustan Gloriasali täyttyi kuntapäättäjistä ja kuntaedustajista. Valtiovarainministeriön kuntaosasto oli paikalla ja valtioneuvoston edustajina olimme ministeri Virkkunen ja minä. Me kuulimme iltapäivän aikana kuntaedustajien mielipiteitä, ajatuksia ja huolenaiheita valtiovarainministeriön työryhmän esityksestä kuntauudistukseksi.Lue lisää »
26.02.2012 klo 12:52

Suomi tarvitsee modernin, avarakatseisen ja kansainvälisen presidentin

Tänään valitsemme Suomelle uuden, järjestykseltään 12. presidentin. Viime vuosikymmenien aikana presidentin valtaoikeudet ja rooli ovat muuttuneet olennaisella tavalla. Aiempi empi käsityksemme siitä, että tarvitsemme vahvan johtajan ja itsenäistä valtaa käyttävän presidentin, on parlamentarismin korostumisen myötä väistymässä. Demokratian kannalta tämä on ollut myönteinen kehitys.Lue lisää »
22.01.2012 klo 12:57

Poimintoja viikon poliittisesta kattauksesta

Kuluneella viikolla on ollut tarjolla vähän kaikkea - sekä suolaista että makeaa. Euroopan taloustilanne on tällä hetkellä todella huolestuttava. Myös täällä kotimaassa painitaan monenlaisten taloudellisten ongelmien kanssa. Lue lisää »
12.12.2011 klo 13:01

Kultajuhlat herättivät ajattelemaan

Viime viikolla Suomen Leijonat voittivat jääkiekon maailmanmestaruuden ensimmäistä kertaa kuuteentoista vuoteen. Joukkueesta, jossa ei ollut montakaan NHL-nimeä, valmentaja Jukka Jalonen onnistui tekemään voittajatiimin, joka kasvoi ottelusta otteluun. Lue lisää »
22.05.2011 klo 13:22

Uuden hallituksen synnytystuskat

On kulunut kuukausi eduskuntavaaleista. Vaalit jotka kertaheitolla mullistivat suomalaisen politiikan kentän. Ei koskaan aikaisemmin, mikään puolue ole kasvattanut kannatustaan niin, että eduskuntapaikat ovat lisääntyneet kolmellakymmenelläneljällä kansanedustajalla. Lue lisää »
22.05.2011 klo 13:21

Parempi huominen rakennetaan yhdessä !

Sunnuntaina Suomen kansa valitsee seuraavan neljän vuoden suuntaa. Eduskunnassa tarvitaan vastuunkantajia, ja edustajia joilla on kyky tehdä yhteistyötä. Päätökset ei aina ole helppoja, eikä joka asiaan löydy yksinkertaista ratkaisua. Lue lisää »
15.04.2011 klo 13:23