Sanottu & kirjoitettu

Menestyksen eväät

Kun ajattelen mennyttä vuotta, yksittäiset asiat katoavat helposti hahmottomaan massaan. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että tänä vuonna hallituksen työtahti on ajoittain ollut jopa epäinhimillisen kiivas. Meillä on ollut ratkaistavana todella suuria kysymyksiä jotka ovat liittyneet maamme talouteen ja EU:n tilanteeseen ylimalkaan. Lue lisää »
29.12.2013 klo 14:04

Pienyrittäjiä pitää auttaa ja kannustaa!

Voimassa oleva velkajärjestelylaki säädettiin 1990-luvun talouslaman seurauksena auttamaan ylivelkaantuneita yksityishenkilöitä, jotta he selviytyisivät ylivoimaisesta velkataakastaan. Laman seurauksena vaikeuksiin ajautuivat erityisesti monet toisen velasta takauksen antaneet henkilöt, yrittäjät ja asuntovelalliset. Velkajärjestelylain tarkoituksena oli yksityishenkilöiden auttaminen uuteen alkuun. Tämä tavoite on nyt yhtä ajankohtainen kuin aikaisemminkin. Lue lisää »
01.12.2013 klo 09:14

Velkaneuvonta ry:n 20-vuotisjuhlaseminaarissa

Helmikuussa tuli kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun velkajärjestelylaki tuli voimaan. Velkajärjestelylaki säädettiin 1990-luvun alun laman seurauksena auttamaan ylivelkaantuneita yksityishenkilöitä selviytymään ylivoimaisesta velkataakastaan. Talouslaman seurauksena vaikeuksiin ajautuivat erityisesti monet toisen velasta takauksen antaneet henkilöt, yrittäjät ja asuntovelalliset.Lue lisää »
20.11.2013 klo 12:24

Transparency Suomi ry:n 10 v. juhlaseminaari

Olen hyvin iloinen voidessani tuoda oikeusministeriön tervehdyksen tähän Transparency Suomi ry:n 10-vuotisjuhlaseminaariin. Transparency Suomen kanssa tehty yhteistyö oikeusministeriön kanssa on ollut aktiivista ja rakentavaa ja se tulee jatkumaan. Lue lisää »
18.11.2013 klo 12:20

Hyvä koulutusjärjestelmä takaa Suomen kilpailukyvyn

Koulutusjärjestelmämme on tunnetusti kuuluisa koko maailmassa. Olemme vuodesta toiseen huipputasolla kun vertaillaan oppilaiden tietotaitoja, peruskoulun tasoa ja koulutusjärjestelmiä eri maissa. Ja tästä saamme olla ylpeitä. Suomi ei koskaan tule olemaan maa, joka kilpailee halvalla työvoimalla. Lue lisää »
02.11.2013 klo 14:18

Lapsen etu aina etusijalla

Lasten huoltoriitojen asiantuntija-avusteinen sovittelu on ollut kokeilukäytössä muutaman vuoden ajan. Uusi sovittelumalli, jossa tuomarin apuna toimii psykologi tai sosiaalityöntekijä on tarkoitus saattaa valtakunnalliseksi ensi vuoden aikana. Oikeusministeriössä asiaa valmistellaan parhaillaan ja hallituksen esitys annetaan eduskunnalle nyt syysistuntokaudella. Lue lisää »
12.10.2013 klo 11:07

Tervettä järkeä vanhustenhoitoon

Yleinen kansanterveystyö sekä toimiva sairaan- ja vanhustenhoito ovat rakennemuutoksen johdosta tärkeämpiä nyt kuin koskaan. Palvelujen pitää pystyä vastaamaan ihmisten tarpeisiin riippumatta asiakkaan iästä, asuinpaikasta tai varallisuusasemasta. Keskeisintä ei ole missä ja kenen toimesta palvelut tuotetaan, vaan se että potilas ja vanhus pystyy luottamaan siihen, että hänet elämän jokaisessa vaiheessa kohdellaan inhimillisesti ja että hän voi saada hyvää hoitoa.Lue lisää »
06.10.2013 klo 12:58

Henriksson: Tervettä järkeä vanhustenhoitoon

Jotain on pielessä, kun vanhusneuvostot joutuvat anelemaan, että vanhukset saisivat asua siellä, missä he viihtyvät ja voivat hyvin. Ei ole mitään järkeä sulkea vanhainkoteja vain siksi, että joku tulkitsee, että jostain uupuu neliömetri. Voidaan oikeutetusti kysyä, ovatko säännöt ja ohjeet viety tässä tapauksesssa liian pitkälle, kysyy Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Lue lisää »
02.10.2013 klo 16:04

Ihmiskaupan ja parituksen uhrit ansaitsevat suojaa

Tällä viikolla lehtiotsikot ja TV-lähetykset ovat olleet täynnä uutisia seksinostosta ja sen kieltämisestä. Joku saattaa kysyä, miksi tämä teema nousi esille näin voimakkaasti ja juuri nyt? Syy siihen on kuitenkin aivan looginen. Keskiviikkona Helsingin Yliopiston tutkijat Johanna Niemi ja Jussi Aaltonen luovuttivat oikeusministeriölle laatimansa selvityksen seksikaupan kohteiden hyväksikäytöstä ja arvion vuodesta 2006 voimassa olleesta rajoitetun seksin ostokiellon toimivuudesta. Lue lisää »
11.09.2013 klo 10:27

Työnteko, ahkeruus ja toimivat liikenneyhteydet ovat hyvinvointiyhteiskunnan kulmakiviä

Tänä kesänä aurinkoa on riittänyt kaikille, vaikkakin on ollut myös sateisia ja tuulisia päiviä. Nyt voimme lähestyä syksyn haasteita uudella energialla. Poliittisella kentällä loppukesä on ollut vilkas ja valtioneuvoston budjettiriihen lähestyessä Suomen taloudellinen tilanne tietenkin puhuttaa, eikä syyttä.Lue lisää »
25.08.2013 klo 09:20