Sanottu & kirjoitettu

Menestyksen eväät

Kun ajattelen mennyttä vuotta, yksittäiset asiat katoavat helposti hahmottomaan massaan. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että tänä vuonna hallituksen työtahti on ajoittain ollut jopa epäinhimillisen kiivas. Meillä on ollut ratkaistavana todella suuria kysymyksiä jotka ovat liittyneet maamme talouteen ja EU:n tilanteeseen ylimalkaan. Lue lisää »
29.12.2013 klo 14:04

Työnteko, ahkeruus ja toimivat liikenneyhteydet ovat hyvinvointiyhteiskunnan kulmakiviä

Tänä kesänä aurinkoa on riittänyt kaikille, vaikkakin on ollut myös sateisia ja tuulisia päiviä. Nyt voimme lähestyä syksyn haasteita uudella energialla. Poliittisella kentällä loppukesä on ollut vilkas ja valtioneuvoston budjettiriihen lähestyessä Suomen taloudellinen tilanne tietenkin puhuttaa, eikä syyttä.Lue lisää »
25.08.2013 klo 09:20

Vähemmistön asialla, myös lukiokysymyksessä !

Pietarsaaren seudun kokoomus, peräänkuuluttaa kirjoituksessaan ,PS 3.5.2013, että toivoisivat minun ajavan suomenkielisten asiaa kaupungissamme samalla tavalla kuin ajan vähemmistöjen asiaa maassamme. Lue lisää »
12.05.2013 klo 09:11

Sosiaali- ja terveydenhuolto tarvitsee myös yksityisen sektorin palveluja

Meidän on vaalittava julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoamme, mutta emme saa missään nimessä sulkea pois yksityisen sektorin palveluja. Tätä painotti Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson lauantaina. Lue lisää »
20.04.2013 klo 16:22

Perustuslailliset oikeudet otettava huomioon poliisihallinnon uudistuksessa

Hallitus toteuttaa tällä hetkellä kollegani, sisäasiainministeri Päivi Räsäsen johdolla huomattavan laajaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää poliisihallinnon uudistusta. Niin sanotulla PORA-III hankkeella tavoitellaan huomattavia, jopa 30 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä valtion menoihin muun muassa keventämällä poliisin hallintoa ja vähentämällä toimitilakustannuksia.Lue lisää »
07.10.2012 klo 15:29

Juhlapuhe Centria AMK:n lukuvuoden avajaisissa ja 20-vuotisjuhlassa 3.9.2012

Uusi lukuvuosi, uudet opiskelijat ja uudet haasteet! Niinhän sitä sanotaan, ja uuden lukuvuoden ja uusien haasteiden edessä ovat niin uudet kuin vanhatkin opiskelijat, tutkijat sekä opetushenkilökunta. Täällä Keski-Pohjanmaan ammattikorkeakoulussa teillä on edellä mainittujen lisäksi jotain muutakin aivan uutta - nimittäin uusi nimi, Centria. Haluankin onnitella teitä lyhyestä ja ytimekkäästä nimestä, joka on käyttökelpoinen niin suomeksi kuin ruotsiksi kuin englanniksikin! Lue lisää »
03.09.2012 klo 15:41

Kuntauudistus puhutti Vaasassa

Torstaina kuntauudistuksen maakunnittainen aluekierros saapui Vaasaan ja ydinkeskustan Gloriasali täyttyi kuntapäättäjistä ja kuntaedustajista. Valtiovarainministeriön kuntaosasto oli paikalla ja valtioneuvoston edustajina olimme ministeri Virkkunen ja minä. Me kuulimme iltapäivän aikana kuntaedustajien mielipiteitä, ajatuksia ja huolenaiheita valtiovarainministeriön työryhmän esityksestä kuntauudistukseksi.Lue lisää »
26.02.2012 klo 12:52

Pohjoismaista yhteistyötä tarvitaan

Pohjola ja pohjoismainen yhteistyö ovat aina olleet minulle tärkeitä asioita. Jo kunnallispolitiikassa toimiessani pääsin tekemisiin näiden asioiden kanssa, sillä Pietarsaarella on aktiivista ja pitkäaikaista ystävyyskaupunkiyhteistyötä muiden Pohjoismaiden kanssa.Lue lisää »
05.11.2011 klo 13:02

Oikeusministeri Anna-Maja Henrikssonin puhe Ebba Brahe -virastotalon vihkiäisissä Pietarsaaressa 6.9.2011

Arvoisat juhlavieraat, Ebba Brahe -virastotalon ystävät, hyvät naiset ja herrat! Lue lisää »
06.09.2011 klo 13:15

Budjeetti-puhe Pietarsaaren kaupunginvaltuustossa

Viimevuotiseen verrattuna taloustilanne näyttää juuri tällä hetkellä paremmalta. Kuitenkin on tosiasia, että näin epävarmoissa oloissa on harvoin eletty. Viime vuonna Suomi sai kokea modernin historiansa syvimmän talouskriisin. BKT laski peräti 8 %. Euroissa tuo merkitsi n. 13 miljardin romahdusta vuoteen 2008 nähden. Lue lisää »
13.12.2010 klo 13:30