Sanottu & kirjoitettu

Lapsen äänen pitää kuulua!

Vastaanotin tällä viikolla valtioneuvoston asettaman, Onnettomuustutkintakeskuksen yhteydessä toimineen tutkintaryhmän raportin kahdeksanvuotiaan Eerika-tytön traagisesta kuolemasta. Tapaus järkytti meitä kaikkia ja osoitti vakavia puutteita viranomaisten yhteistoiminnassa. Lue lisää »
16.06.2013 klo 09:59

Tutustuminen Kiinaan avartaa

Terveisiä Shanghaista, jossa juuri olen päättämässä viikon pituisen virallisen vierailun Kiinaan. Alkuviikosta delegaatiomme kävi Pekingissä. Siellä yhdessä kollegani, Kiinan oikeusministerin Wy Aiyingin kanssa allekirjoitimme uuden nelivuotisen yhteistyösopimuksen oikeusministeriöidemme välillä. Lue lisää »
26.05.2013 klo 09:21

Oikeusministeri Henriksson: Yhteistyöllä tuetaan Kiinan oikeusvaltioajattelun kehitystä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tavannut tänään 21.5. Pekingissä Kiinan oikeusministerin Wu Aiyingin. Ministerit allekirjoittivat Suomen ja Kiinan välisen oikeusalan yhteistyöohjelman vuosille 2013 – 2016.Lue lisää »
21.05.2013 klo 12:57

Oikeudellista yhteistyötä Kiinan kanssa

Matkustan tänään toisen kerran elämässäni Kiinaan. Kyseessä on virallinen vierailu, jonka päätarkoituksena on allekirjoittaa uusi Suomen ja Kiinan välinen oikeusalan yhteistyöohjelma. Odotukseni matkan osalta ovat korkeat ja olen melko varma siitä, että viikon päästä kotimatkalla tulen olemaan monta kokemusta rikkaampi, sekä kulttuurin että oikeudenhoidon alalla.Lue lisää »
19.05.2013 klo 08:57

Oikeusministeri Henriksson Kiinaan: Rikosoikeudellinen yhteistyö painopisteenä

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson vierailee Pekingissä, Nanjingissa ja Shanghaissa 20. – 26.5.2013. Hän tapaa vierailullaan muun muassa Kiinan oikeusministerin Wu Aiyingin, jonka kanssa hän allekirjoittaa uuden Suomen ja Kiinan välisen oikeusalan yhteistyöohjelman. Lue lisää »
17.05.2013 klo 12:56

Säätiölain uudistamista valmistelleen työryhmän mietinnön luovutustilaisuudessa

Hyvät työryhmän ja seurantaryhmän jäsenet ja sihteeri, median edustajat ja muut vieraat. Onnittelen työryhmää ja sen sihteeriä ahkerasta, sitoutuneesta ja ripeästä työstä. Olette nopeasti ja kattavasti arvioineet vuodelta 1930 olevan säätiölainsäädännön uudistamistarpeen ja ehdotatte kokonaan uuden säätiölain säätämistä. Lue lisää »
16.05.2013 klo 13:06

Vähemmistön asialla, myös lukiokysymyksessä !

Pietarsaaren seudun kokoomus, peräänkuuluttaa kirjoituksessaan ,PS 3.5.2013, että toivoisivat minun ajavan suomenkielisten asiaa kaupungissamme samalla tavalla kuin ajan vähemmistöjen asiaa maassamme. Lue lisää »
12.05.2013 klo 09:11

Oikeusapupalvelut turvattava koko maassa

Yhteiskunnan monimutkaistuessa ihmiset törmäävät yhä useammin oikeudellisiin kysymyksiin, joihin he tarvitsevat asiantuntevaa apua. Kansalaisten oikeusturvan ja yhdenvertaisuuden toteutumisen kannalta on äärimmäisen tärkeää, että jokainen ihminen varallisuudesta ja asuinpaikasta riippumatta voi tärkeässä asiassa saada itselleen oikeudellisen avustajan.Lue lisää »
21.04.2013 klo 15:22

Sosiaali- ja terveydenhuolto tarvitsee myös yksityisen sektorin palveluja

Meidän on vaalittava julkista sosiaali- ja terveydenhuoltoamme, mutta emme saa missään nimessä sulkea pois yksityisen sektorin palveluja. Tätä painotti Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson lauantaina. Lue lisää »
20.04.2013 klo 16:22

Naisiin kohdistuva väkivalta on maamme suurin turvallisuusongelma

Suomi on usein kärkisijoilla kansainvälisissä hyvinvointia koskevissa vertailuissa, jotka koskevat esimerkiksi koulutusta ja terveyttä. Yhdessä asiassa olemme kuitenkin huomattavasti muita Pohjoismaita ja länsieurooppalaisia valtioita jäljessä ja se on naisiin kohdistuvan väkivallan ehkäiseminen.Lue lisää »
07.04.2013 klo 16:22