Sanottu & kirjoitettu

Äänestysaktiivisuus huolestuttaa kuntavaaleissa

Viime sunnuntaina valitsimme kuntapäättäjiä Suomessa. Kuntavaalit ovat erittäin tärkeät ja kunnanvaltuutetut ovat lähellä ihmisiä, ja niin heidän pitääkin olla. Kunnissa nimittäin päätetään arkipäiväisistä asioista, kuten päivähoidosta, kouluista, terveydenhuollosta, vanhuspalvelusta ja katujen huollosta. Jokainen meistä tarvitsee juuri näitä palveluja.Lue lisää »
03.11.2012 klo 11:25

Sairaala, synnytykset ja vanhustenhuolto

Sairaanhoidosta puhuttaessa väitetään usein, että hoito on kallista ja että voisimme säästää suuria summia, jos synnytysosasto lakkautettaisiin. Hyvin harvoin puhutaan tai kerrotaan siitä, että Pietarsaaren seutu on maan keskiarvon alapuolella verrattaessa sosiaali-, terveyden- sekä sairaanhoidon kokonaiskustannuksia. Lue lisää »
17.10.2012 klo 11:29

Perustuslailliset oikeudet otettava huomioon poliisihallinnon uudistuksessa

Hallitus toteuttaa tällä hetkellä kollegani, sisäasiainministeri Päivi Räsäsen johdolla huomattavan laajaa ja yhteiskunnallisesti merkittävää poliisihallinnon uudistusta. Niin sanotulla PORA-III hankkeella tavoitellaan huomattavia, jopa 30 miljoonan euron vuosittaisia säästöjä valtion menoihin muun muassa keventämällä poliisin hallintoa ja vähentämällä toimitilakustannuksia.Lue lisää »
07.10.2012 klo 15:29

Nuorisotakuu ehkäisee myös rikollisuutta

Kuluneella viikolla osallistuin Euroopan neuvoston oikeusministerikokoukseen Wienissä. Kokoukseen osallistui kolleegoita 47 maasta. Euroopan neuvosto perustettiin 1949 ja sen keskeinen tehtävä on edistää ihmisoikeuksia, parlamentaarista demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta.Lue lisää »
23.09.2012 klo 15:37

Kiireinen syksy tulossa

Eduskunnan syysistuntokausi alkoi virallisesti keskiviikkona, mutta poliittinen syksy on jo pitkään ollut käynnissä. Budjettiriihen alla ja myös itse riihessä vanhuspalvelulaki puhutti paljon. RKP:n tavoite oli selkeä – turvata kaikille vanhuksille laadukkaita palveluja jokaisessa elämäntilanteessa.Lue lisää »
09.09.2012 klo 15:39

Hallitus panostaa sisäiseen turvallisuuteen ja syrjäytymisen ehkäisyyn

Viime viikolla hallitus hyväksyi uuden valtakunnallisen sisäisen turvallisuuden ohjelman, joka Hyvinkään traagisten tapahtumien jälkeen tuntuu ajankohtaisemmalta kuin koskaan. Sisäisen turvallisuuden ohjelmalla pyritään erityisesti vaikuttamaan nuorten turvallisuuden parantamiseen, vakavan väkivallan vähentämiseen ja rikosuhrien aseman parantamiseen.Lue lisää »
17.06.2012 klo 12:35

Urheilu ja politiikka

Isäntämaa Suomi ja suomalaiset jääkiekon kannattajat ovat kotikisojen ansiosta päässeet viime viikkoina kokemaan poikkeuksellista kiekko-euforiaa. Puhtaasti urheilullisten seikkojen - kaikkien hienojen vetojen, kovien taklausten ja raikuvien lämäreiden – ohella puhkesi juuri sopivasti pelien alla kiihkeä keskustelu urheilun ja politiikan keskinäisestä suhteesta.Lue lisää »
20.05.2012 klo 12:38

Vainoaminen ehdotetaan kriminalisoitavaksi

Vainoamisen kriminalisointi on viime aikoina ollut melko vilkkaan julkisen keskustelun kohteena sekä Suomessa että ulkomailla. Tällä viikolla oikeusministeriön työryhmä luovutti minulle mietintönsä aiheesta. Työryhmä ehdottaa rikoslakiin uutta, vainoamisen kieltävää rangaistussäännöstä.Lue lisää »
29.04.2012 klo 12:41

Pikaluotot ovat yhteiskunnallinen ongelma

Suuret julisteet kehottavat meitä ottamaan pikaluoton. Aggressiivista pikaluottomarkkinointia kohdistetaan nuorille tekstiviestitse. Lehtimainokset julistavat suurin kirjaimin, että pikaluotot tarjoavat ratkaisun kaikkiin taloudellisiin ongelmiimme. Tämäntyyppistä mainontaa kohtaamme kaikkialla. Monet meistä viis veisaavat siitä, mutta yhä useammat lankeavat pikaluottoansaan.Lue lisää »
22.04.2012 klo 12:43

Työpajatoiminta, kullan arvoinen

Osallistuin muutama viikko sitten tiedotus- ja keskustelutilaisuuteen teemalla "Kadonneet nuoret etsivällä työllä työpajoille ja muihin julkisiin palveluihin".Lue lisää »
18.04.2012 klo 16:49