Sanottu & kirjoitettu

Anna-Maja Henrikssonin kampanja-avajaispuhe 8.2.2015

Ni är alla varmt välkomna hit till Svenska Gården för att tillsammans med mig ta avstamp inför riksdagsvalet som går av stapeln den 19 april 2015. Det är alltså idag 70 dagar till valet. Riksdagen kommer att jobba på som vanligt till den 13 mars. För regeringens del fortsätter arbetet naturligtvis fram till valet. Varje vecka finns det ärenden som måste skötas, men klart är att också regeringens arbete ändrar karaktär då riksdagen åkt på valledigt. Lue lisää »
08.02.2015 klo 08:17

Urheilu ruokkii hyvinvointia

Me suomalaiset olemme kansa, joka rakastaa urheilua. Sen olemme jälleen kerran nyt Sotshin olympialaisten aikana saaneet todeta. Epäonnistumisen hetkellä me suremme yhdessä urheilijoidemme kanssa, ja menestyksen hetkellä puolestaan yhdymme heidän iloonsa. Urheilu yhdistää meitä, ja sillä voi olla erittäin myönteisiä vaikutuksia myös kansalliseen itsetuntoomme.Lue lisää »
23.02.2014 klo 09:57

Tervettä järkeä vanhustenhoitoon

Yleinen kansanterveystyö sekä toimiva sairaan- ja vanhustenhoito ovat rakennemuutoksen johdosta tärkeämpiä nyt kuin koskaan. Palvelujen pitää pystyä vastaamaan ihmisten tarpeisiin riippumatta asiakkaan iästä, asuinpaikasta tai varallisuusasemasta. Keskeisintä ei ole missä ja kenen toimesta palvelut tuotetaan, vaan se että potilas ja vanhus pystyy luottamaan siihen, että hänet elämän jokaisessa vaiheessa kohdellaan inhimillisesti ja että hän voi saada hyvää hoitoa.Lue lisää »
06.10.2013 klo 12:58

Henriksson: Tervettä järkeä vanhustenhoitoon

Jotain on pielessä, kun vanhusneuvostot joutuvat anelemaan, että vanhukset saisivat asua siellä, missä he viihtyvät ja voivat hyvin. Ei ole mitään järkeä sulkea vanhainkoteja vain siksi, että joku tulkitsee, että jostain uupuu neliömetri. Voidaan oikeutetusti kysyä, ovatko säännöt ja ohjeet viety tässä tapauksesssa liian pitkälle, kysyy Suomen ruotsalaisen kansanpuolueen varapuheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson. Lue lisää »
02.10.2013 klo 16:04

Sairaala, synnytykset ja vanhustenhuolto

Sairaanhoidosta puhuttaessa väitetään usein, että hoito on kallista ja että voisimme säästää suuria summia, jos synnytysosasto lakkautettaisiin. Hyvin harvoin puhutaan tai kerrotaan siitä, että Pietarsaaren seutu on maan keskiarvon alapuolella verrattaessa sosiaali-, terveyden- sekä sairaanhoidon kokonaiskustannuksia. Lue lisää »
17.10.2012 klo 11:29

Urheilu ja politiikka

Isäntämaa Suomi ja suomalaiset jääkiekon kannattajat ovat kotikisojen ansiosta päässeet viime viikkoina kokemaan poikkeuksellista kiekko-euforiaa. Puhtaasti urheilullisten seikkojen - kaikkien hienojen vetojen, kovien taklausten ja raikuvien lämäreiden – ohella puhkesi juuri sopivasti pelien alla kiihkeä keskustelu urheilun ja politiikan keskinäisestä suhteesta.Lue lisää »
20.05.2012 klo 12:38

TERVEYTEEN JA TERVEYDENHUOLTOON ON PANOSTETTAVA

Kansanterveystyö ja toimiva terveydenhuolto on A ja O väestölle. Väestön hoitojärjestelmän toimivuus on ehdoton perusedellytys. Hoidon on toimittava silloin kun sitä tarvitaan, iästä ja varallisuudesta riippumatta. Lue lisää »
31.03.2011 klo 13:26

Uusi ote nuorten hyvinvoinnin turvaamiseksi !

Politiikan voileipäpöytä on tällä viikolla tarjonnut keskusteluja mm. maan taloudesta, työllisyystilanteesta, Itämerestä, perustuslain uudistamisesta, rokotteiden mahdollisesta Kela-korvattavuudesta ja nuorisolain uudistamisesta.Lue lisää »
14.02.2010 klo 13:42

Vahva kannatus rokotteiden Kela-korvattavuudelle!

Tällä viikolla jätin lakialoitteen rokotteiden Kela-korvattavuudesta eduskunnan käsiteltäväksi. Yli sata, ollakseen täsmällinen niin jopa 104, kansanedustajaa on allekirjoittanut aloitteeniLue lisää »
30.05.2009 klo 13:50

Rokotteista tulisi saada Kela-korvaus!

Ihmisiä tulisi Suomessa kannustaa suojautumaan ennakkoon sairauksia vastaan. Ylipäätänsä olisi syytä panostaa enemmän ennaltaehkäisevään toimintaan terveyspolitiikassamme.Lue lisää »
17.04.2009 klo 13:51