Lehdistötiedote 29.6.2016: Henriksson kyseenalaistaa hallituksen toimintakyvyn

01.07.2016 klo 14:26
EU-politiikassamme on vakavia ongelmia, mikäli ulkoministerin salkun omaava hallituspuolue kannattaa näin radikaalisti hallitusohjelmasta ja Suomen linjasta poikkeavaa linjaa

YLEn mukaan ulkoministeri Timo Soini totesi aamuisessa tiedotustilaisuudessaan pitävänsä kansalaisaloitetta EU-jäsenyydestä äänestämisestä hyvänä asiana. Perussuomalaisten eduskuntaryhmän puheenjohtaja Sampo Terhon mielestä kansanäänestyksestä tulee keskustella seuraavien vaalien yhteydessä, kun taas eduskunnan talousvaliokunnan puheenjohtaja Kaj Turunen peräänkuuluttaa kansanäänestystä, mikäli sellaisia järjestetään muissa EU-maissa.

 

- Nämä huonosti peitellyt uhkaukset, jotka kyseenalaistavat Suomen EU-jäsenyyden, ovat erittäin vahingollisia Suomi-kuvalle.

EU-politiikassamme on vakavia ongelmia, mikäli ulkoministerin salkun omaava hallituspuolue kannattaa näin radikaalisti hallitusohjelmasta ja Suomen linjasta poikkeavaa linjaa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

 

Samalla kun Perussuomalaiset liputtavat EU:sta irtautumisen puolesta, sanoo Kokoomuksen hiljattain valittu puheenjohtaja, valtiovarainministeri Petteri Orpo, että hallituskumppaneiden puheet Suomen EU-jäsenyydestä järjestettävästä kansanäänestyksestä ovat vastuuttomia. Orpon mukaan Perussuomalaisten puheet EU:n jättämisestä heikentävät Suomen näkymiä ja uhkaavat orastavaa talouskasvua.

Henriksson on Orpon kanssa samaa mieltä.

 

- Elin siinä käsityksessä, että pääministeri valitsi kolmipuolueisen hallituksen näiden puolueiden sisäisen luottamuksen takia, sekä siksi, että yhteistyö näiden kolmen puolueen kesken sujuisi mahdollisimman sujuvasti. ”Nyt me olemme yksi hallituspuolue, joka sorvaa yhteisen linjansa ulos,” Sipilä sanoi hallitusneuvotteluiden yhteydessä. Suoralta kädeltä en keksi yhtään kysymystä, nyrkkitervehdyksen kirvoittaneen vesitetyn yhteiskuntasopimuksen lisäksi, josta hallituspuolueet olisivat olleet yhtä mieltä. Nyt viimeisimpänä hallitus on eri mieltä Suomen EU-politiikasta.

 

- Ison-Britannian valitettavan äänestystuloksen jälkeen Suomen ja EU:n on katsottava eteenpäin ja löydettävä mahdollisimman hyvä ratkaisu. Näin myrskyisinä aikoina tarvitsemme vakautta ja johtajuutta. Onko näin erimielinen hallitus edes toimintakykyinen?