Lehdistötiedote 1.10.2016: Nylund, Henriksson ja Östman vaativat lisärahoitusta liikennehankkeille

03.10.2016 klo 10:18
Tilannetta on parannettava, koska teiden kunto vaikuttaa huomattavasti kyläläisten arkipäivään. Ihmisten on päästävä turvallisesti kouluun ja töihin, myös maaseudulla

Kansanedustajat Mats Nylund (RKP), Anna-Maja Henriksson (RKP) ja Peter Östman (KD) jättivät yhdessä kaksi talousarvioaloitetta alueellisista liikennehankkeista. Edustajat haluavat vahvistaa alueen kilpailukykyä ja edistää liikenneturvallisuutta maanteillä.

 

- Paras tapa, jolla valtio voi vahvistaa maan taloudellista kehitystä on vahvistaa toimivaa infrastruktuuria. Tässä Pohjanmaa on vahvoine vientiyrityksineen avainasemassa. Seudun yrittäjille on elintärkeää, että meillä on toimiva logistiikka, jota hyödyntämällä asiakkaat ja tuotteet voivat liikkua jouhevasti ja kustannustehokkaasti. Siksi on tärkeää parantaa niin sanottua lentokenttätietä, sanoo Nylund.

 

- Lassfolkin ja Markbyn, sekä Finnabban ja Jokihaudan välisten tieosuuksien kunto on täysin kestämätön. Tilannetta on parannettava, koska teiden kunto vaikuttaa huomattavasti kyläläisten arkipäivään. Ihmisten on päästävä turvallisesti kouluun ja töihin, myös maaseudulla, sanoo Henriksson.

 

Vaalipiirin kaikki kansanedustajat kannattavat myös muun muassa valtatie 8 parannuksia, Pietarsaaren satamayhteyden toista vaihetta sekä lisämäärärahaa vientiosuuskunta Viexpon toimintaan.