Lehdistötiedote 4.10.2016: Parlamentaarinen työllisyysryhmä perustettava – kaikkien puolueiden kannettava vastuu

04.10.2016 klo 13:17
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson ja Ruotsalaisen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin esittävät parlamentaarista työllisyysryhmää. Ryhmänä tehtävänä olisi löytää ratkaisu työllisyyden parantamiseksi.
- Hallitus ja työmarkkinaosapuolet eivät monesta yrityksestä huolimatta ole kyennet esittämään riittäviä ratkaisuja työllisyyden parantamiseksi. Tarvitsemme siksi parlamentaarisen työllisyysryhmän, jossa kaikki eduskuntapuolueet ovat edustettuina. Ryhmä tulisi asettaa välittömästi ja sen tulisi esittää toimenpide-ehdotuksena lokakuun aikana. Nyt emme enää voi hukata aikaa, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

Henrikssonin ja Wallinin mukaan kaikkien puolueiden on nyt kannettava vastuunsa työllisyyden parantamiseksi. Työmarkkinoiden uudistaminen edellyttää ratkaisuja, jotka kestävät vaalikausien yli.

- Työllisyyden parantaminen on maamme suurin haaste. Kaikkien eduskuntapuolueiden tulisi nyt istua saman pöydän ääreen ratkaisujen löytämiseksi. Tässä erittäin vakavassa tilanteessa kaikkien tulee myös olla valmiita tekemään kompromisseja ja luopumaan saavutetuista eduista. Kolmikantayhteistyö on vastuunalaista vapautta ja toimii vain jos kaikki osapuolet ymmärtävät tämän. Nyt meidän vaaleissa valittujen politikkojen on kannettava yhteinen vastuumme työttömiä kohtaan, sanoo Stefan Wallin.

Hallitus ei onnistunut budjettiriihessä esittämään riittäviä toimenpiteitä työllisyyden parantamiseksi. Vastuu siirrettiin työryhmälle, jossa työmarkkinajärjestöt olivat edustettuina. Työryhmä pääsi ainoastaan yhteisymmärrykseen siitä, että se ole päässyt yhteisymmärrykseen mistään muusta.