Lehdistötiedote 06.04.2017: Henriksson: Neuvolapalvelut turvattava

24.04.2017 klo 15:11
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson vaatii hallitusta turvamaan neuvolapalvelut kaikissa kunnissa myös sote-uudistuksen jälkeen.

MTV3:n tiistaisessa puheenjohtajapaneelissa kokoomuksen Petteri Orpo julisti ensin paatoksellisesti, että hallitus ei "Arvo Ylpön perintöä tällä [sote-uudistuksella] pilaa", mutta totesi heti seuraavassa lauseessa neuvolatoiminnan siirtyvän maakuntien sote-keskuksiin.

 

- Neuvolajärjestelmä on Suomen parhaita keksintöjä, ja sitä ei missään nimessä saa vaarantaa. Vaadin hallituspuolueita nyt yksiselitteisesti lupaamaan, että kaikissa Suomen kunnissa jatkossakin saa neuvolapalvelua lähellä sinua, sanoo RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson.

 

Suomalaisen neuvolajärjestelmän maksuttomuus ja laajuus ovat tehneet siitä ainutlaatuisen. Äitiysneuvolatoiminta aloitettiin jo vuonna 1922.

Järjestelmän isänä pidetään arkkiatri, lastentautien professori Arvo Ylppöä. Neuvoloiden ansiosta Suomessa on maailman matalimpia imeväiskuolleisuuksia.

 

- Neuvolapalveluiden siirtäminen kauemmas perheistä heikentäisi heidän mahdollisuuksiaan saada apua ja neuvoja uuden perheen ensiaskeleihin.

Miksi rikkoa sellaista, mikä toimii?