Lehdistötiedote 07.04.2017: Ruotsalainen eduskuntaryhmä tuo työllisyysehdotuksia Sipilälle

24.04.2017 klo 15:24
Ruotsalainen eduskuntaryhmä on sopinut tapaamisen pääministeri Juha Sipilän (kesk) kanssa heti pääsiäisen jälkeen (18.4). Kesärannassa puolue tulee esittämään ehdotuksia työllisyyden parantamiseksi.

– Suomeen täytyy luoda lisää työpaikkoja. Työ on ihmisille tärkeä ja tarvitsemme hyviä veronmaksajia, jotta voidaan ylläpitää hyvinvointiyhteiskuntaamme. Jos ehdotuksemme vain kelpaavat niin mielellään tarjoamme niitä hallitukselle ilman tekijänoikeudellisia vaatimuksia, sanoo eduskuntaryhmän puheenjohtaja Stefan Wallin.

Alkuperäinen ajatus oli koota koko oppositio pohtimaan hallituspuolueiden kanssa yhteisiä työllisyystoimenpiteitä, mutta se osoittautui liian vaikeaksi. Ruotsalainen eduskuntaryhmä päätti kuitenkin valmistella oman ehdotuksen ennen hallituksen puoliväliriihiä.

– Jo syksyllä esittelimme kymmenkohtaisen työllisyysohjelman. Tämän asian kanssa ei ole varaa odottaa. Suomen on uudistettava työelämää ja tarvitaan konkreettisia toimenpiteitä, jotka luovat uusia työpaikkoja ja parantavat koko työllisyysilmapiiriä, sanoo Wallin.

Hän tapaa pääministeriä puoluejohtaja Anna-Maja Henrikssonin kanssa.