Lehdistötiedote 01.06.2017: Henriksson Vaasan keskussairaalasta: Toivottavasti järki voittaa

05.06.2017 klo 11:37
Kansalaisaloitetta Vaasan keskussairaalan täydestä päivystyksestä käsiteltiin tänään toistamiseen eduskunnassa. Tällä kertaa keskusteluun osallistui myös asiasta vastaava ministeri.

RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson kiittää ministeriä kiinnostuksesta asiaa kohtaan ja toivoo kysymykselle arvokasta päätöstä.

 

- Toivon, että järki nyt vihdoin voittaa ja saamme tämän asian päätökseen. Toivon, että hallituksella on ymmärrystä tehdä ainoa järkevä päätös ja antaa myös Vaasan keskussairaalalle täysi ympärivuorokautinen päivystys, Henriksson sanoo.

 

Henriksson viittaa niin asiantuntijoiden lausuntoihin kuin hiljattain julkaistuun THL:n tutkimukseen, joka antaa Vaasan keskussairaalan synnytyssairaalalle maan kaikista sairaaloista parhaan arvosanan.

 

- Ministeri Rehula on aiemmin sanonut, että juuri mikään Vaasassa ei muuttuisi, vaikka Vaasan keskussairaala ei saisikaan täyttä ympärivuorokautista päivystystä. Hyvä, jos niin on, mutta silloinhan Vaasan keskussairaala pitäisi lisätä siihen lakiin, jota eduskunnassa nyt käsitellään. Toisin sanoen, kansalaisaloite tulisi hyväksyä.