Lehdistötiedote 03.07.2017: Pohjoismailla on vain voitettavaa tiiviimmässä puolustusyhteistyössä

04.07.2017 klo 11:53
RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson peräänkuuluttaa tiiviimpää pohjoismaista puolustusyhteistyötä, eteenkin Ruotsin ja Suomen välillä.
- Itämeren alueen kiristynyt turvallisuustilanne tarkoittaa, että on perusteltua tiivistää pohjoismaista puolustusyhteistyötä, eteenkin Ruotsin ja Suomen välillä. Pohjoismailla on vain voitettavaa tässä, sanoo Anna-Maja Henriksson, joka tänään osallistui Centerpartietin paneelikeskusteluun, jonka aiheena oli Itämerenalueen turvallisuustilanne.

- Pohjoismaille on luonnollista vaalia demokratiaa ja oikeusvaltioperiaatetta sekä pitää kiinni kansainvälisistä sopimuksista. Siksi meillä on yhteinen tehtävä puolustaa näitä  periaatteita.

Henrikssonin mukaan on tärkeää, että pohjoismaista yhteistyötä syvennetään myös muilla yhteiskunnan osa-alueilla.

- Pohjoismailla on kaikki mahdollisuudet luoda Euroopan yhteistyökykyisin alue. Tässä on kyse esimerkiksi työmarkkinoista ja elinkeinoelämästä. Siksi on tervetullutta, että ajatus pohjoismaalaisesta e-kansalaisuudesta etenee. Tämä on askel oikeaan suuntaan helpottaaksemme kaikkien pohjoismaalaisten arkea.

- On myös tärkeää, että Pohjoismaat yhdessä ovat mukana vahvistamassa EU:ta. Pohjoismaat ovat yhdessä huomattavasti vahvempi kansainvälinen toimija, kuin, jos kukin maa toimii yksin, sanoo Henriksson.

Anna-Maja Henriksson osallistuu Almedalin politikkoviikkoon sunnuntaista keskiviikko aamupäivään. Henriksson seuraa muun muassa Centerpartietin ja Liberaalien tilaisuuksia.