Lehdistötiedote, Henriksson: Yhteiset pelisäännöt maakuntavaaleissa ei saanut vastakaikua

26.02.2018 klo 09:16
RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on ehdottanut, että kansanedustajat eivät asettuisi ehdolle maakuntavaaleissa, mutta aloite ei ole saanut vastakaikua.

Anna-Maja Henriksson kutsui puoluejohtajakollegansa kokoukseen perjantaina keskustelemaan siitä, kuinka sopivaa on, että kansanedustajat asettuvat ehdolle maakuntavaaleissa ensi lokakuussa.


− Demokratian näkökulmasta on hyvä keskustella uudesta hallintotasosta. Jos poliitikko on edustettuna kaikilla kolmella tasolla, kunnanvaltuustossa, maakuntavaltuustossa sekä eduskunnassa, se johtaa vallan keskittymiseen, Henriksson sanoo.


Puolueiden nuorisojärjestöjen puheenjohtajat ovat myös vaatineet, että Suomi seuraisi Ruotsin esimerkkiä, jonka mukaan poliitikot saavat olla edustettuina korkeintaan kahdella kolmesta hallintotasosta.


− Tämä oli erinomainen ehdotus, toivon puolueiden kuuntelevan nuorisojärjestöjään, Henriksson sanoo.


− Valitettavasti tällä kertaa ei löytynyt yhteisymmärrystä yhteisistä pelisäännöistä. On selvää, että RKP ei voi noudata muita pelisääntöjä kuin muut puolueet. Pelikentän on oltava tasapuolinen, Henriksson sanoo.

 

Kuusi puoluetta osallistui puoluejohtajien tapaamiseen. Vihreät, Sininen tulevaisuus sekä Kokoomus eivät osallistuneet siihen.

 Lisätietoja:
Anna-Maja Henriksson, puh. 050-512 2377.