Sote-uudistus tulee valmistella kaikkien puolueiden yhteistyönä

04.07.2018 klo 10:47
RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson katsoo, että sosiaali- ja terveysuudistus tulee valmistella parlamentaarisesti eli kaikkien puolueiden yhteistyönä.

− RKP:n mielestä on erittäin valitettavaa, että Suomen historian suurinta uudistusta yritetään viedä läpi pienimmällä mahdollisella enemmistöllä. Ainoa kestävä tapa olisi nyt valmistella sote-uudistus parlamentaarisella pohjalla maaliin. Suomalaiset odottavat ja ansaitsevat sosiaali- ja terveysuudistuksen, joka tekee hoidosta ja hoivasta parempaa molemmilla kansalliskielillä, ei huonomman. Uudistuksen joka ei riko sitä mikä toimii, vaan korjaa asiat jotka eivät toimi. sanoo Anna-Maja Henriksson.

 

Henriksson kehottaa jälleen kerran hallitusta notifioimaan valinnanvapauslakiesityksensä EU-komissiolle.

 

− RKP:n mielestä esitys on notifioitava, jotta taataan oikeusvarmuus ja jotta veronmaksajien rahoilla ei pelata uhkapeliä. Nyt kun sote-uudistuksen aikataulut siirtyvät on vielä vähemmän syitä olla notifiomatta.

 

Anna-Maja Henriksson piti Ruotsalaisen eduskuntaryhmän ryhmäpuheen tänään eduskunnassa keskustelussa, jossa käsiteltiin pääministerin ilmoitusta maakunta- sekä sosiaali- ja terveydenhuollon uudistuksen voimaantulon siirtymisestä alkamaan 1.1.2021.