Henriksson Raasepori-päätöksestä: Hyvin lyhytnäköistä HUS:in hallitukselta

06.04.2020 klo 16:38
HUSin hallitus on kokouksessaan tänään päättänyt lopettaa Raaseporin sairaalan yhteispäivystyksen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on pettynyt siihen, miten lyhytnäköisesti HUS:in hallitus ajattelee.

– Päätös on lyhytnäköinen ja huono koko alueen sairaanhoidolle. En ole vielä kuullut selitystä sille, miksi HUS:in hallitus on päättänyt jättää huomiotta itse tilaamansa raportin, joka yksimielisesti kehotti jatkamaan yhteispäivystystä nykyisessä muodossaan, Henriksson sanoo.

Henriksson toteaa HUS:in hallituksen päätöksen heikentää sairaalan toimintaedellytyksiä ja häiritä henkilökunnan työrauhaa keskellä globaalia pandemiaa olevan jopa vastuuton.

– Koronaviruspandemia laittaa koko maassa painetta sairaanhoidon kantokyvylle ja tulee vaatimaan hurjan työpanoksen kaikilta maamme sairaanhoidon yksiköiltä. Pandemia on lisäksi voimakkain Uudellamaalla, jossa myös Raaseporin sairaala sijaitsee. Tärkeintä olisi nyt antaa sairaanhoidon henkilökunnan koko maassa keskittyä potilaiden hoitamiseen, eikä työpaikoistaan huolehtimiseen. 

Sen lisäksi maan hallitus valmistelee nyt sosiaali- ja terveydenhuollon uudistusta, joka tulee tuomaan mukanaan muutoksia terveydenhoidon palveluiden vastuisiin.

– Uudistuksen ennakointi ennen kuin on selvää, miten sote-palvelut organisoidaan ja tuotetaan tulevaisuudessa ei ole järkevää. Kokoomus, Vihreät, Keskusta ja Perussuomalaiset ovat kaikella selkeydellä osoittaneet, etteivät välitä seurauksista Länsiuudenmaan asukkaille. Olen hyvin pettynyt HUS:in hallitukseen, Henriksson sanoo.