Henriksson: Vaasa saa potilasturvallisuuden kehittämiskeskuksen

14.05.2020 klo 10:34
Vaasan sairaanhoitopiirille myönnetty valtionavustus potilas- ja asiakasturvallisuuden kehittämiskeskuksen perustamiseen. RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson on tyytyväinen päätökseen.

– Kun me ministeri Kiurun kanssa maaliskuun alussa vierailimme Vaasan keskussairaalassa, toimme mukanamme tiedon siitä, että seuraava askel on myöntää VKS:lle osaamiskeskus potilasturvallisuuden kehittämistä varten. Nyt asia on valmis ja kaikki päätökset virallisesti tehty, Henriksson sanoo.

– Potilasturvallisuus Vaasan sairaanhoitopiirissä on pitkään ollut maan parhaita ja sen parissa on tehty määrätietoista ja pitkäjänteisestä työtä piirin sisällä. Tämä avustus mahdollistaa karttuneen osaamisen jakamisen. 

Valtionavustuksen määrä on yhteensä kolme miljoonaa euroa. Kehittämistoiminnalla on tarkoitus tuottaa suosituksia, toimintamalleja ja uusia työkaluja potilas- ja asiakasturvallisuuden varmistamiseksi koko maassa.

– Tämä on tärkeä osa Vaasan keskussairaalan osaamistason nostoa ja sairaalan aseman vahvistamista tuelvaisuudessa. Ahkera työ tuottaa tulosta. Kuten olen aiemmin sanonut, sillä on merkitystä, että RKP on hallituksessa. Hyvällä yhteistyöllä saavutetaan tuloksia, Henriksson sanoo.

Avustuksen määrä vuodelle 2020 on miljoona euroa.