Kalender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Tal: JM festseminarium Finlandiahuset 31.10.2017

Politiken för nationalspråken i dag och i framtiden Läs mera »
01.11.2017 kl. 09:36

Kolumn, ÖT: ”Nästan regeringskris”

Regeringen har den här veckan bjudit på ett nytt avsnitt i serien "Nästan regeringskris". Det är igen vårdreformen som är seriens röda tråd, som än en gång fått temperaturen att stiga och vågorna att svalla. Den ena ministern efter den andra, har försökt tona ner det hela, men utbrott på sociala media av bland annat Centerns riksdagsledamot Hanna-Kaisa Heikkinen talar sitt klarspråk. Centern och Samlingspartiet är igen på kollisionskurs och det rejält.Läs mera »
26.10.2017 kl. 10:38

Kolumn, Sydin: Mental hälsa är allas sak

Varför är det så att fler människor spontant erbjuder sin hjälp då någon brutit benet än då någon öppet sagt att den är deprimerad? Jag är inte ensam om att ställa den frågan. Jag har inget svar, men frågan är relevant. Det är viktigt att vi lyfter katten på bordet och klarar av att diskutera även mentala problem. Ofta är det nämligen den samhälleliga debatten som i olika frågor lyckas uppmuntra till politisk förändring. Läs mera »
16.10.2017 kl. 09:10

Ledare, Medborgarbladet: Du kan göra skillnad

Politik om något är som en lagsport. Ingen klarar sig ensam, utan bakom varje politisk seger finns ett gediget lagarbete, intensivt nätverkande och många långa förhandlingar. Resultat som det SFP:s presidentkandidat och europaparlamentariker Nils Torvalds uppnådde i den så kallade skogsfrågan (Lulucf) blir endast till genom gott samarbete med såväl medarbetare som andra politiker.Läs mera »
12.10.2017 kl. 14:45
Bloggen
Riksdagen SFP RKP