Kalender

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheter

Kolumn, VBL: Internationella impulser

Jag minns min studietid med värme i hjärtat. Det är tiden i mitt liv då jag haft stora insikter om mig själv och mina intressen. Det blev klart för mig att samhället runt omkring mig kan göras bättre, att det är genom juridiken jag kan påverka och jag lärde mig att ta ansvar för mig själv och min omgivning.Läs mera »
12.10.2017 kl. 14:44

Kolumn, ÖT: Makten över sjukhusen

Nu får det räcka med centraliseringsivern. I över 100 år har vi haft ett sjukhus i Jakobstad. Redaren Otto Malm som på sin tid var en av landets mest framgångsrika affärsmän, hade ett hjärta som klappade för sin hemstad. I sitt testamente donerade han en ansenlig summa pengar för att det i Jakobstad skulle byggas ett sjukhus.Läs mera »
11.10.2017 kl. 16:18

Henriksson: Vad innefattar valfriheten?

SFP:s partiordförande Anna-Maja Henriksson efterlyser mer konkreti av det förslag till valfrihet som familje- och omsorgsminister Annika Saarikko presenterade i ett blogginlägg idag. Senast stötte regeringens förslag till valfrihet på grundlagsenliga utmaningar.Läs mera »
09.10.2017 kl. 16:17

Det höll på att gå åt skogen

I EU finns det exakt fem länder som kan sägas ha skog. Dessa fem är Finland, Sverige, Tyskland, Polen och Frankrike. Alla andra länder har i princip avverkat sin skog för länge sedan. Ändå var det de skoglösa länderna i EU som inför Europaparlamentets möte i Strasbourg i veckan ville berätta för Finland och Norden hur vi ska sköta vår skog.Läs mera »
07.10.2017 kl. 17:12
Bloggen
Riksdagen SFP RKP