Kalender

 

 

 

Nu tar Europa tag i kampen mot hatprat

23.01.2020 kl. 13:42
Under EU:s justitieministermöte i Zagreb i Kroatien i veckan, framhöll samtliga europeiska länder viljan över att tillsammans ta tag i kampen mot hatprat. SFP:s ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson som förde Finlands talan under mötet, var den som under Finlands EU ordförandeskap tog upp vikten om rättsstatsprincipen och kampen mot hatprat.

– Jag är glad att frågan om att motverka hatprat som jag tog upp under Finlands EU ordförandeskap nu engagerar EU:s justitieministrar. För en fungerande rättsstat är frågan av största vikt. Efter mötet i Zagreb kan vi nu konstatera att det finns en klar vilja i EU att jobba vidare tillsammans för att hitta gemensamma lösningar, säger Henriksson.

– SFP har påpekat redan länge att hatprat inte är okej. Hatprat är som ett virus som sprider sig, och det måste motverkas på bred front, säger Henriksson.

Hatpratet får inte begränsa vår demokrati. Alla ska tryggt kunna ställa upp i val och delta i beslutsfattande, utan att vara rädda för att utsättas för hatprat.  

– Vi får inte låta dem som vill försvaga vår demokrati segra. Vi måste sätta ner foten och agera.  Det är dags att sätta stopp för denna oroväckande samhällstrend, säger Henriksson.

Bloggen
Riksdagen SFP RKP