ÖT: Vi ska satsa på närservice och ett positivt samhällsklimat

26.05.2021 kl. 08:05
Debattartikeln publicerades i ÖT 26.5.

Varje gång jag kommer hem till Jakobstad efter min arbetsvecka i Helsingfors, fylls jag av tacksamhet. Tacksamhet över tidigare generationer som byggt upp vår stad, gjort den vacker och trivsam. Tacksam över närheten till naturen, havet och servicen. Tacksam över att jag också själv fått vara med och fatta för Jakobstad viktiga beslut under många år. För saker och ting sköter sig inte av sig självt. Det behövs aktivitet av oss som bor i Jakobstad och det är just det som är så roligt att se. Här finns kreativitet och vilja att ta tag i saker.

 

Det har hänt mycket positivt de senaste åren. Den nya språkbadsskolan och Alma-daghemmet har blivit verklighet. Våra barn och unga har fått sin hett efterlängtade skejtramp i centrum och Fäboda har fått en jättefin, hinderfri naturstig i trä, för att nämna några saker. Nu är det dags att fortsätta utvecklingen av Gamla hamn-området. Det är skäl att vara lyhörd för stadsbornas synpunkter. Vad är roligare än att få göra det tillsammans. Vi ska utveckla Gamla hamn-området till en trivsam oas för alla åldrar.

 

I regeringen har vi också fattat flera för Jakobstad och regionen viktiga beslut. Lagmansgårdens nybygge i Pirilö har beviljats drygt tolv miljoner euro, krigsskadeståndsskeppet Vega har fått statlig sysselsättningsfinansiering, Snellmans-korsningen och bygget av rampen i Edsevö har blivit verklighet, lättrafikleden längs flygfältsvägen i Kronoby har fått pengar och vår tågstation i Bennäs har bytt namn till Jakobstad-Pedersöre tågstation. Jag gläds också mycket över de positiva besked vi fått nu gällande Jeppis-stadion. Också ett bevis på hur man tillsammans når resultat och framgång.


Som justitieminister har jag bland annat kunnat trygga att tingsrätternas indragningshotade sessionsplatser blir kvar i Jakobstad, Varkaus och Idensalmi. Karleby och Kronoby är med i försöket med tvåårig förskola och Möcs verksamhet har tryggats i jourförordningen. Listan kunde göras ännu längre.
 

I kommunalvalet handlar det om hur din och min kommun ska styras de kommande fyra åren. För mig och SFP är det viktigt med fungerande närservice på svenska och finska med mänskan i centrum, med ett positivt samhällsklimat och förmåga till samarbete. Goda värderingar behöver sina försvarare.


Anna-Maja Henriksson
Kandidat i kommunalvalet för SFP i Jakobstad

  Twitter

  Facebook

  Instagram

 

 

 

Bloggen
Riksdagen