SFP håller ställningarna trots utmanande riksdagsval

03.04.2023 kl. 20:00
Svenska folkpartiet håller ställningarna trots ett utmanande riksdagsval. SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson är ändå nöjd med SFP:s resultat.

– Riksdagsvalet blev slutligen ett statsministerval, vilket inte gynnade de mindre partierna. Trots detta håller SFP sina positioner med nio riksdagsledamöter. Vi nådde inte det fjärde mandatet i Nyland, men vi säkrade mandatet i Egentliga Finland och fortsätter även med fyra mandat i Vasa valkrets. SFP gjorde en avvärjningsseger i en mycket svår valrörelse. Detta är något vi ska vara stolta över, säger Henriksson

SFP nådde även framgång i områden utanför SFP:s traditionella verksamhetsområden. SFP hade för första gången riksdagskandidater i samtliga valkretsar i Finland.

– Jag är otroligt stolt över allt det hårda arbete som gjorts på de områden där SFP traditionellt inte haft verksamhet. Jag vill rikta ett stort tack till dessa kandidater. Vi ska fortsätta stärka våra positioner och speciellt i dessa områden har vi alla möjligheter att växa, säger Henriksson.

Henriksson förutspår svåra och utdragna regeringsförhandlingar.

– Regeringsförhandlingarna kommer inte att bli lätta. Svenska folkpartiet är beredd att förhandla men vi ger inte upp våra värderingar, säger Henriksson.

– Vi vill se ett framgångsrikt Finland där vi får slut på skuldsättningen och får landets ekonomi i balans. Finland behöver även arbetskraftsinvandring och en skattepolitik som sporrar till tillväxt. Finlands tvåspråkighet ska stärkas, inte försvagas. SFP vill föra en politik med ett stort socialt hjärta och se till att ingen faller emellan, säger Henriksson.

  Twitter

  Facebook

  Instagram

 

 

 

Bloggen
Riksdagen