Sagt & skrivet

Regeringen kan inte spela hasardspel med Finlands hälsovård

Oppositionspartierna kräver att Finlands regering på förhand via EU-kommissionen säkerställer att social- och vårdreformens valfrihetslagförslag de facto överensstämmer med EU:s konkurrenslagstiftning.Läs mera »
05.03.2018 kl. 16:49

Kolumn, VBL: Vårdreformen kommer – är vi redo?

Den här veckan stod jag värd för ett öppet möte om hur vården på svenska ska kunna garanteras i framtiden. Omkring 80 personer hade mött upp i Helsingfors för att diskutera olika möjligheter. Läs mera »
26.02.2018 kl. 11:25

Pressmeddelande: Henriksson glad över att regeringens språkförsök rann ut i sanden

Bara sex kommuner har ansökt om tillstånd av Utbildningsstyrelsen att få delta i försöket med frivillig skolsvenska.Läs mera »
26.02.2018 kl. 09:18

Pressmeddelande, Henriksson: Gemensamma spelregler inför landskapsvalet vann inte gehör

SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henrikssons initiativ om att riksdagsledamöterna inte borde ställa upp i landskapsvalet vann inte gehör hos de övriga partiordförandena. Läs mera »
26.02.2018 kl. 09:15

Pressmeddelande, Henriksson: Pälsnäringen viktig för sysselsättningen, exporten och landets ekonomi

SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson uppmanar de finländska pälsdjursuppfödarna att fortsätta att vara bäst i världen. Henriksson höll festtalet vid riksskinnutställningen i Seinäjoki på lördagskvällen.Läs mera »
19.02.2018 kl. 09:53

Pressmeddelande: Henriksson - Arbetet för riksåttan gav resultat

– Jag gläder mig stort över att riksåttans utmanande situation äntligen tas på allvar. Vi är många som har känt osäkerhet på grund av att underlaget är opålitligt och sikten otillräcklig. Riksåttan är något av en livsnerv för näringslivet och invånarna i Österbotten, säger SFP:s partiordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson.Läs mera »
16.02.2018 kl. 15:01

Pressmeddelande, Henriksson om regeringens EU-politik: Ofattbart säga nej till ett extra mandat i parlamentet

Att regeringen valt att säga nej tack till ett extra EU-mandat för Finland till följd av Brexit ter sig obegripligt. Det säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson.Läs mera »
14.02.2018 kl. 14:37

Pressmeddelande, Henriksson: Finland kan inte stänga öronen för UNHCR

FN:s flyktingorganisation UNHCR har uttryckt stor oro för att Finland sänder tillbaka asylsökande till sina hemländer – trots att de behöver skydd. Motiveringen från finländskt håll har varit att de kan bosätta sig i någon annan del av hemlandet. Det här används som motivering till att inte bevilja asyl i Finland. Läs mera »
13.02.2018 kl. 10:53

Pressmeddelande, Henriksson om familjeledighetstvisten: Barnen och familjerna förtjänar bättre

- Det är mycket sorgligt att regeringen inte verkar kunna enas om en familjeledighetsreform. Barnen och familjerna förtjänar bättre, säger SFP:s ordförande Anna-Maja Henriksson. Läs mera »
10.02.2018 kl. 09:55

Pressmeddelande: Henriksson kräver att Topeliusgymnasiet ska få bli specialgymnasium igen

Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson, träffade på fredagen undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml.) i riksdagen tillsammans med rektorn för Topeliusgymnasiet i Nykarleby, Stefan Kula, samt Nykarleby bildningsdirektör Boris Sundell.Läs mera »
09.02.2018 kl. 15:13