Svar till Ole Sten

04.06.2013 kl. 14:28
Ole Sten frågade i de Österbottniska tidningar, bland annat i Sydin den 30.5 och 4.4 vad jag och partiet gjort för företagarna och i synnerhet småföretagarna. Svaret är enkelt. Vi är ett parti som tror och satsar på företagande och sysselsättning. Små- och medelstora företag är ryggraden i vårt välfärdssamhälle.

Ole Sten frågade i de Österbottniska tidningar, bland annat i Sydin den 30.5 och 4.4 vad jag och partiet gjort för företagarna och i synnerhet småföretagarna. Svaret är enkelt. Vi är ett parti som tror och satsar på företagande och sysselsättning. Små- och medelstora företag är ryggraden i vårt välfärdssamhälle. Det är en av de viktiga saker vi ständigt har på agendan. Vårt aktiva arbete innebär också att tiden tyvärr inte alltid räcker till för att delta på insändarsidorna.

SFP jobbar konsekvent och målmedvetet för ett gott företagarklimat i Finland. Det syns exempelvis i vårt valprogram för riksdagsvalet 2011 och i vårt företagarpolitiska samt egenföretagarprogram. Det syns också i vårt arbete i regeringen där vi bland annat nyligen var med och fattade beslut om att sänka samfundsskatten med 4,5 procentenheter till 20 %. Det är en rejäl förbättring i företagarnas vardag och vi hoppas att det leder till ökad sysselsättning och flera företag.

Hur företagarna i Österbotten organiserar sig är däremot en sak som företagarna själva måste bestämma om.

Anna-Maja Henriksson, Justitieminister (SFP)