Pressmeddelande 12.10.2016: Henriksson välkomnar beslutet om Pixne

12.10.2016 kl. 16:31
Kårkullas fullmäktige träffades idag och gjorde det rätta beslutet att låta verksamheten vid Pixne-kliniken fortsätta

 

Kårkullas fullmäktige träffades idag och gjorde det rätta beslutet att låta verksamheten vid Pixne-kliniken fortsätta. Styrelsen hade föreslagit en nedläggning vid årsskiftet.

Pixne-kliniken i Malax upprätthålls av Kårkulla och är det enda stället som erbjuder anstaltsvård för missbrukare på svenska i Finland.

 

- Det råder en stor enighet om att den vård Pixne-kliniken erbjuder behövs. Jag är tacksam över SFP:s aktiva roll i Kårkullas fullmäktige som nu ger Kårkullas styrelse och ägarkommunerna ett halvt år att arbeta fram en hållbar lösning, säger Svenska folkpartiets ordförande Anna-Maja Henriksson

 

Trots att kommunerna idag kan välja bland flera alternativ till hur man sköter missbrukarvård är anstaltsvård ett alternativ som måste finnas kvar. Det kräver i sin tur åtgärder. Kommunernas ekonomiska situation får inte riskera nödvändig vård på svenska i Finland.

 

- Vi måste också överväga alla modeller. De ekonomiska realiteterna i kommunerna får inte leda till beslut som riskerar montera ner vård på svenska.