Österbotten har fått nog!

10.09.2018 kl. 10:13
I Österbotten vässer vi klorna för att göra ett strålande riksdagsval. Det är uppenbart att folk i hela Österbotten känner att de har fått nog av att bli åsidosatta av regeringen.

SFP i Österbotten samlas under helgen till sitt årliga kommunparlament och deltar i samband med det även i valrörelsen i Umeå. SFP i Österbotten förbereder sig i god stämning, med stor förväntan och hög energinivå på det kommande året och alla de val som väntar. 

- I Österbotten vässer vi klorna för att göra ett strålande riksdagsval. Det är uppenbart att folk i hela Österbotten känner att de har fått nog av att bli åsidosatta av regeringen. Vi kräver rättvisa i besluten, säger SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson. 

- Under denna period har regeringen bland annat försvagat österbottningarnas rätt till vård genom att neka Vasa Centralsjukhus fulljour och genom att tvinga sjukhuset i Jakobstad att lägga ner välfungerande dagkirurgi. Också planerna kring att placera läkarhelikoptern i Seinäjoki utan att beakta närheten till havet är ett annat exempel. Då det gäller riksväg 8 är det dags att inse att den från Åbo till Uleåborg bör ingå i stomnätet. Det handlar om livsnerven för såväl näringslivet som människorna i landskapet.

- Regeringen måste nu öppna ögonen för hur oschyst Österbotten behandlats under denna valperiod. Om ni inte vill lyssna på mig, så lyssna på alla människor i regionen som fått nog! Ni har ännu er chans att rätta till allt detta!