Regeringen borde skämmas

22.10.2018 kl. 11:33
Svenska folkpartiets ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson är bestört över att regeringspartierna i dag röstade ner förslaget om omfattande jour för Vasa centralsjukhus.

Enligt Henriksson är det tydligt att de österbottniska patienternas rättigheter inte väger tungt för regeringen.

 

- Regeringspartierna borde skämmas. Beslutet om Vasa centralsjukhus görs samtidigt som Europarådet ger Finland bakläxa för att de svenskspråkiga patienternas rättigheter inte förverkligas i praktiken. Rätten att få vård på svenska är uppenbarligen inte viktig för regeringen. Det är skamligt, säger Anna-Maja Henriksson.

 

- All fakta talar för att Vasa centralsjukhus borde få omfattande jour. Regeringspartierna väljer att ignorera detta. Det är ett tecken på mycket rå maktpolitik från regeringens sida. Det visar också att Centern, Samlingspartiet och De blå struntar i Österbotten. Vi i SFP kommer att göra allt vi kan för att Vasa centralsjukhus ska få omfattande jour efter nästa riksdagsval.

 

SFP:s riksdagsledamot Veronica Rehn-Kivi gjorde ett ändringsförslag i riksdagens social- och hälsovårdsutskott om att Vasa centralsjukhus ska få full dygnet runt-jour. Regeringspartierna röstade ner Rehn-Kivis ändringsförslag på torsdagsmorgonen.