SFP försökte men majoriteten i utskottet svek

13.03.2019 kl. 15:18
SFP:s ordförande, riksdagsledamot Anna-Maja Henriksson är besviken att majoriteten i riksdagens social- och hålsovårdsutskott inte idag gav grönt ljus för omfattande jour vid Vasa centralsjukhus.

Idag fanns det en reell chans att Vasa centralsjukhus omfattande jour hade kunnat räddas ännu under denna riksdagsperiod, men den politiska viljan saknades också denna gång i social- och hälsovårdsutskottet. Tyvärr stödde inte majoriteten i utskottet SFP:s förslag om att godkänna medborgarinitiativet.

- Jag är oerhört besviken att man nu dragit i handbromsen igen än en gång. Social- och hälsovårdsutskottet hade idag en helt unik tredje chans att rädda Vasa centralsjukhus omfattande jour men majoriteten svek. Nu ser vi svart på vitt vad majoriteten i utskottet gick för i den här frågan, säger Henriksson.

- SFP kommer givetvis att dagligen fortsätta föra Vasa centralsjukhus sak tills den här frågan är löst. Det handlar om jämlik behandling av medborgarna i vårt land, säger riksdagsledamot och partiordförande Anna-Maja Henriksson.