Henriksson svarar Saarikko: Budgetramen ska hålla

21.11.2021 kl. 07:35
Svenska folkpartiets ordförande, justitieminister Anna-Maja Henriksson tycker det är trist att se sina partiledarkolleger gnabbas i offentligheten.

Under lördagen efterlyste finansminister Annika Saarikko regeringspartiernas syn på budgetramen. Hon frågade i sitt tal vid centerns partifullmäktige om de övriga regeringspartierna har bundit sig till budgetramen och om man kan lita på att det som överenskommits håller?

-För mig och Svenska Folkpartiet är det en självklarhet att det vi kommit överens gällande budgetramen ska hålla. Min uppfattning är att den synen även delas av statsminister Sanna Marin, säger Henriksson

-Nu är det dags att blicka framåt. Den senaste veckan har inte varit regeringens bästa, men vi har fått nödvändiga beslut till stånd. Nu gäller det att börja fokusera på snabba åtgärder för att råda bot på den arbetskraftsbrist som råder på många håll i vårt land, säger Henriksson och efterlyser lagändringar i snabb takt som möjliggör betydligt snabbare uppehållstillstånd och arbetstillstånd för studerande och andra som gärna vill jobba i Finland.