Henriksson utsåg sina medarbetare

11.07.2023 kl. 10:00
Partiordförande, undervisningsminister Anna-Maja Henriksson (SFP) har kallat Anna Abrahamsson, Laura Ollila, Anita Westerholm och Alexander Junell till sina specialmedarbetare.

Politices magister Anna Abrahamsson utsågs till specialmedarbetare för undervisningsministern och för SFP:s ministergrupp. Abrahamsson har tidigare arbetat bland annat som specialmedarbetare för minister Thomas Blomqvist, som konsult och som politisk sakkunnig för ALDE-partiet i Bryssel. Hon har också arbetat som medarbetare i Europaparlamentet och i riksdagen. Abrahamsson har sina rötter i Sibbo. 

Politices magister Laura Ollila har tidigare arbetat som bland annat specialmedarbetare för minister Thomas Blomqvist, som riksdagsassistent, som politiskt sakkunnig vid Svenska folkpartiets partikansli och som projektchef inom den privata sektorn. Ollila bor i Helsingfors men kommer ursprungligen från Borgå.

Juridikstuderande Anita Westerholm är stadsstyrelsens ordförande i Raseborg och ordförande för Svenska Kvinnoförbundet. Westerholm har tidigare arbetat som bland annat specialmedarbetare för minister Anna-Maja Henriksson och som riksdagsassistent för Thomas Blomqvist. Westerholm bor i Raseborg.

Rättsnotarie Alexander Junell har tidigare arbetat som riksdagsassistent för minister Henriksson och inom den privata sektorn bland annat på en advokatbyrå och ett börsbolag. Junell kommer ursprungligen från Karleby men bor nu i Helsingfors.

Mikaela Nylander har tidigare utsetts till minister Henrikssons statssekreterare och Henrikssons stab kommer i augusti att ytterligare kompletteras med en specialmedarbetare.

Regeringen Orpos partiledare har fem specialmedarbetare var, samt övriga ministrar två.