Kalenteri

 

Unohtakaa arvovalta ja antakaa Vaasalle laaja päivystys

08.10.2018 klo 11:24
RKP:n puheenjohtajan, kansanedustaja Anna-Maja Henrikssonin mukaan hallituspuolueiden tulisi nyt valita ainoa järkevä vaihtoehto ja antaa Vaasan keskussairaalalle laaja ympärivuorokautinen päivystys.

Keskusta ja kokoomus riitelevät taas kerran. Tällä kertaa Vaasan keskussairaalan päivystyksestä. Minulla on heille selkeä viesti. Lopettakaa riita valitsemalla ainoa järkevä vaihtoehto. Antakaa Vaasan keskussairaalle laaja päivystys, sanoo Henriksson.

 

Henriksson muistuttaa hallituspuolueita, että tosiasiat puhuvat Vaasan laajan ympärivuorokautisen päivystyksen puolesta. Hallitus on edelleen lukkiutunut itse keksimäänsä lukuun, että laajan päivystyksen sairaaloita tulee Suomessa olla kaksitoista.

 

Hallituksen pitäisi nyt huomioida kaikki ne asiantuntijat, jotka vahvistavat, että Vaasan tulisi kuulua laajan päivystyksen sairaaloiden joukkoon. On myös tärkeää muistaa, että tasavallan presidentti antoi keskittämislain vahvistamisen yhteydessä lausuman. Sen mukaan kielelliset oikeudet tulee voida turvata käytännössä Seinäjoen keskussairaalassa ennen, kun sinne voidaan lähettää potilaita. Tiedämme, että tämäkin on käytännössä ollut vaikea asia ratkaista.

 

Asiantuntijat ovat todenneet erittäin selkeästi. Vaasan keskussairaalan tulee saada laaja ympärivuorokautinen päivystys. Uskon, että sisimmissään myös jokainen sosiaali- ja terveysvaliokunnan jäsen tietää, mikä on ainoa oikea vaihtoehto.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP