Kalenteri

 

Henriksson vaatii rahoitusta aktiiviseen rokotuskampanjaan

10.12.2018 klo 12:31
Tuhkarokko on melkein kokonaan hävitetty Suomesta toimivan rokotusohjelman ansiosta. On olemassa alueita Suomessa, muun muassa Pohjanmaalla, jossa tilanne valitettavasti tästä huolimatta on menossa vastakkaiseen suuntaan.

- Luodossa lapsi on sairastanut tuhkarokkoon. Tämä osoittaa sen, mitä voi tapahtua jos tarpeeksi moni ei rokota lastaan. On ilmiselvää, että tarvitsemme enemmän panostuksia siihen, että informoidaan vanhempia lasten rokottamisen tarpeellisuudesta, RKP:n puheenjohtaja ja kansanedustaja Anna-Maja Henriksson sanoo.

Tuhkarokon, sikoatudin ja vihurirokon rokotusaste on hälyttävän alhainen monessa maakunnassa. Alueella tulisi olla rokotettuja vähintään 95 prosenttia, jotta laumasuoja olisi toimiva. Luodossa rokotusaste on ollut noin 75 prosenttia.

- Olen muun muassa Veronica Rehn-Kiven kanssa työskennellyt pidemmän ajan sen puolesta, että saisimme lisärahoitusta tähän tärkeään valistustyöhön. RKP on myös  talousarvioaloitteessaan esittänyt 200 000 euron lisäystä rokotusvalistuksen tarpeellisuudesta koko maassa. Nyt on hallituksen ja eduskunnan ottettava asia vakavasti, Henriksson sanoo.

Eduskunta käsittelee parhaillaan ensi vuoden budjettia ja käy läpi eri prioriteetit.

- Eduskunnassa käsitellään tulevina päivinä ensi vuoden budjettia. Toivon, että sekä hallituspuolueet että oppositio antavat tukensa esityksellemme rokotusvalistuksen rahoittamiselle, Henriksson sanoo.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP