Kalenteri

 

Lisää rahaa tarvitaan nyt, jotta luottamus valvontaan palautuisi

06.02.2019 klo 15:38
Onko hallitus välittömästi valmis antamaan lisätalousarvion, jolla lisätään valvonnan resursseja?

Tätä kysyi RKP:n puheenjohtaja Anna-Maja Henriksson eduskunnan välikysymyskeskustelussa vanhustenhoidon laiminlyönneistä keskiviikkona.

– Suomessa työskentelee tällä hetkellä reilu 20 ihmistä vanhustenhuollon laadun valvonnan kanssa. Suurin osa näistä työskentelee alueellisissa aluehallintovirastoissa. Nostin tämän asian esille viime viikolla kyselytunnilla. Tämän jälkeen selvisi, että Valvirassa, jossa hoidetaan valtakunnallista valvontaa, on vain yksi henkilö, joka työskentelee vanhustenhuollon valvonnan parissa. Toistan, vain yksi ihminen. Tämä on täysin kestämätöntä. Asia täytyy korjata, Henriksson sanoo.

 

Hän painottaa, että vanhusten hoidossa työskentelevät ansaitsevat kannustusta heidän arvokkaassa työssään.

– Olemassa olevien virheiden korjaaminen on meidän poliitikkojen vastuulla. Hoitotyöhön tarvitaan nykyistä useampia käsipareja – henkilöstömitoitus tulee kirjata lakiin. Suomi tarvitsee vanhusasiainvaltuutetun, jolla on riittävät toimivaltuudet ja joka raportoi eduskunnalle.

– Tarvitsemme parempaa kilpailuista, jossa laatu saadaan takaisin keskiöön. Hoivayhtiöiden täytyy todistaa, että niiden tärkein tavoite on laadukkaiden palveluiden tarjoaminen, ei voittojen maksimointi potilaiden kustannuksella, Henriksson sanoo.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP