Henriksson jatkaa RKP:n johdossa

09.06.2019 klo 14:59
Kansanedustaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson valittiin yksimielisesti uudelleen RKP:n puheenjohtajaksi puoluekokouksessa Vaasassa. Hän on johtanut puoluetta vuodesta 2016.

Sandra Bergqvist, Silja Borgarsdóttir Sandelin ja Henrik Wickström valittiin varapuheenjohtajiksi.

– Poliittisen kevään tulokset puhuvat puolestaan. Politiikallemme on selkeästi tilausta. Suomi tarvitsee RKP:tä ja puolueen liberaalia, porvarillista politiikkaa. RKP:n tulee olla “Lähellä sinua” ja olla tulevaisuudessa aktiivinen useammalla paikkakunnalla kuin tänään, Henriksson sanoo.

– RKP teki hyvän tuloksen sekän eduskuntavaaleissa että eurovaaleissa. Samalla tiedämme, että koko yhteiskunta on jatkuvassa muutoksessa ja siksi myös meillä on oltava valmius ja tahto uudistaa sekä kehittää RKP:n toimintaa. Erityistä huomiota tulee kiinnittää Helsinkiin ja Uuteenmaahan. Puolueen tulee kasvaa ja meidän pitää varmistaa, että meillä on ehdokkaita yhä useammassa kunnassa ensi kuntavaaleissa. Yhteiskuntaa rakennamme yhdessä ja olen vakuuttunut, että useimmat suomalaiset jakavat tänään RKP:n arvot. Siksi meillä on potentiaalia kasvaa, Henriksson sanoo.  

Borgarsdottir Sandelin on kaupunginvaltuutettu Helsingissä ja hän on toiminut puolueen varapuheenjohtajana kolme vuotta.

Sandra Bergqvist on ollut puolueen varapuheenjohtaja kaksi vuotta. Bergqvist on kotoisin Nauvosta ja hänet valittiin kevään eduskuntavaaleissa eduskuntaan.

Henrik Wickström, opiskelija ja Inkoon kunnanhallituksen puheenjohtaja, valittiin ensimmäistä kertaa varapuheenjohtajaksi.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP