Kalenteri

 

Henriksson 1500 päivää oikeusministerinä

06.08.2019 klo 14:59
RKP:n puheenjohtaja, kansanedustaja Anna-Maja Henriksson on tänään toiminut ministerinä 1500 päivää

Rinteen hallituksessa Anna-Maja Henrikssonilla on ulkoministeri Pekka Haaviston (vihreät) jälkeen toiseksi pisin ministerikokemus päivissä laskettuna (yhdessä peruspalveluministeri Krista Kiurun (SDP) kanssa). Henriksson on aiemmin toiminut oikeusministerinä Kataisen ja Stubbin hallituksissa vuosina 2011-2015.

– Olen erittäin kiitollinen siitä, että saan toimia maamme oikeusministerinä. Aiempi laaja kokemukseni oikeusministerinä on hyödyksi varsinkin nyt, kun Suomi on EU:n puheenjohtajamaa. Oikeusministeriön johtaminen ja työ demokratian, ihmisoikeuksien, oikeudenmukaisuuden, tasa-arvon ja oikeusvaltioperiaatteen kunnioittamisen puolesta on erittäin arvokasta.

– Suomessa voimme olla ylpeitä demokratiastamme ja järjestelmästämme, jota olemme rakentaneet itsenäistymisestämme, vuodesta 1917 lähtien, Henriksson sanoo. Monissa kansainvälisissä vertailuissa olemme kärjessä tuomioistuinten riippumattomuuden, demokraattisten vaalien ja sananvapauden osalta.

Suomen oikeusministereistä, vain kuusi, Anna-Maja Henrikssonin lisäksi on työskennellyt yli 1500 päivää. Christoffer Taxellilla (RKP) on ennätys maan pitkäaikaisimpana oikeusministerinä. Taxell toimi oikeusministerinä yhteensä 2897 päivää.

Bloggen
Eduskunta SFP RKP