Henriksson hallituksen lisätuesta maataloudelle

17.03.2022 klo 13:30
Hallitus valmistelee kiireellisellä aikataululla toimenpiteitä, joiden avulla voidaan helpottaa Venäjän Ukrainan hyökkäyksen vuoksi syntynyttä maatalouden kannattavuuskriisiä ja vahvistaa huoltovarmuutta. Kotimaisen elintarviketuotannon tueksi valmistellaan noin 300 miljoonan euron tukipakettia.
– Haluamme turvata kotimaisen ruoan. Maanviljelijä tarvitsee nyt kaiken avun. Nyt on kyse kotimaisesta ruoantuotannosta ja sen turvaamisesta. Olen iloinen, että olemme tänään voineet nopealla aikataululla päättää kotimaisen elintarviketuotannon tukemisesta noin 300 miljoonalla eurolla. Maatalouden tilanne on kriittinen johtuen muun muassa korkeista energiakustannuksista ja markkinasta, joka ei toimi optimaalisella tavalla. Nyt on tärkeää, että huolehdimme maatalouden toimintaedellytyksistä Suomessa, että annamme tulevaisuudenuskoa maanviljelijöille ja että huolehdimme siitä, että kevätkylvöt voidaan aloittaa ajallaan, RKP:n puheenjohtaja, oikeusministeri Anna-Maja Henriksson sanoo.

– ​​ On kansallisen edun mukaista, että olemme omavaraisia. Kun viljelijöiden kustannukset ylittävät ennakoidut tulot, julkisen sektorin on reagoitava, jotta meillä on suomalaisia ​​viljelijöitä ja kotimaista ruokaa myös jatkossa. Pohjimmiltaan tässä on kyse suomalaisten turvallisuudesta ja maan huoltovarmuudesta, Anna-Maja Henriksson sanoo.

Oikeusministeri Henriksson on hallituksen varautumisen ministerityöryhmän jäsen, joka tänään piti ensimmäisen virallisen kokouksensa.

 
Bloggen
Eduskunta SFP RKP