Lehdistötiedote 12.5.2015.

12.05.2015 klo 12:23
Oikeusministeri Henriksson:
Syrjinnän vastaisen työn on jatkuttava myös seuraavat neljä vuotta

Oikeusministeri Henriksson:

Syrjinnän vastaisen työn on jatkuttava myös seuraavat neljä vuotta

 

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson pitää tärkeänä, että syrjinnän vastainen työ jatkuu aktiivisesti myös seuraavat neljä vuotta.

 

- Syrjintää on ehkäistävä yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Uusi yhdenvertaisuuslaki antaa aiempaa laajempaa suojaa syrjinnältä. Syrjintä ei kuitenkaan häviä pelkän sääntelyn avulla. Syrjinnän vastainen työ vaatii asennemuutosta yhteiskunnassa ja määrätietoisia toimia. Toivon siksi, että myös tuleva uusi hallitus näkee asian tärkeänä, ja haluaa aktiivisesti jatkaa syrjinnän vastaista työtä, sanoo oikeusministeri Henriksson.

 

Oikeusministeri Anna-Maja Henriksson osallistuu 11.-12.5 Montenegrossa järjestettävään ministeritason IDAHO 2015 Forum kokoukseen, jonka pääteemana on viharikosten torjunta. Tapahtumassa huomioidaan 17.5 vietettävää kansainvälistä homofobian ja transfobian vastaista päivää.

 

- Jokaisen henkilökohtaisen turvallisuuden varmistaminen on edellytys ihmisoikeuksien toteutumiselle, sanoi oikeusministeri Henriksson pitämässään puheenvuorossa.

 

Uusi yhdenvertaisuuslaki tuli voimaan 1. tammikuuta 2015. Uusi laki antaa aiempaa laajempaa suojaa syrjinnältä. Suoja syrjinnältä on yhtäläinen riippumatta siitä, perustuuko syrjintä etniseen alkuperään, ikään, kansallisuuteen, kieleen, uskontoon, vakaumukseen, mielipiteeseen, terveydentilaan, vammaisuuteen, seksuaaliseen suuntautumiseen tai muuhun henkilöön liittyvään syyhyn.